Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Manual elementar de drept privat roman

ISBN/ISSN: 978-606-673-759-3
50,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Materia Dreptului privat roman aseaza bazele de formare a viitorului jurist.

La Facultatea de Drept a UBB Cluj-Napoca, pregatirea in domeniu se bazeaza cumulativ pe cursul vorbit si cel tiparit. Prin urmare, acest Manual vine sa completeze discutia directa pe spetele continute in textele de drept roman facuta la cursul vorbit, respectiv la tutoriale si intalniri online pentru cei de la invatamant la distanta. Continutul sau ofera un bagaj de notiuni teoretice elementare, ce se completeaza insa in mod necesar cu frecventarea cursurilor si cu utilizarea izvoarelor (in principal Gaius si Iustinian). Studentul trebuie sa participe la cursurile vorbite pentru a deprinde maniera in care se abordeaza o problema de drept, sa vada cum se descifreaza si comenteaza textele din „Corpus iuris civilis” si din alte izvoare, respectiv cum se ajunge la o solutie in drept.

Manual elementar de drept privat roman este rezultatul cercetarilor ce le-am intreprins din 2005 pana astazi in vederea optimizarii modului de predare a materiei. In aceasta perioada, am lucrat la actualizarea cursului maestrului nostru, profesor doctor docent Vladimir Hanga, ajungand progresiv la refacerea integrala sau partiala a capitolelor acestuia. Recunostinta autorului se indreapta de aceea spre memoria celui care i-a condus teza de doctorat si l-a alaturat continuator al operei sale didactice si de cercetare, asa cum nu multi detinatori ai titlului de profesor universitar au taria sa o faca.

 

Detalii tehnice
Data aparitiei14 ian. 2016
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini341
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Codul civil si Legea de punere in aplicare. Actualizat 15 septembrie 2017

Codul civil si LPA, act. 15.09.2017, ed.16

corespondenta cu reglementarile anterioare, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa si index alfabetic
30,00 RON