Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Istoria dreptului si a statului romanesc

ISBN/ISSN: 978-606-39-0617-6
55,00 lei
49,50 lei
Disponibilitate: In stoc

Istoria statului si a dreptului romanesc studiaza aparitia si evolutia institutiilor juridice nationale din cele mai vechi timpuri pana in perioada moderna. Istoria statului si a dreptului romanesc ofera studentilor informatii esentiale pentru a intelege principalele notiuni si institutii juridice in stransa legatura cu complexitatea fenomenelor sociale. Studierea disciplinei Istoria statului si a dreptului romanesc contribuie la educatia juridica si la sporirea nivelului de cultura juridica a studentilor. Scopul disciplinei nu consta doar in acumularea de cunostinte privind institutia statala si sistemul de drept national pe parcursul istoriei, dar urmareste si aplicarea acestora in practica, prin identificarea unor modele care s-au dovedit a fi eficiente in organizarea societatii umane si reglementarea juridica a principalelor relatii sociale.
 
Istoria statului si a dreptului romanesc vine in ajutorul studentilor in ceea ce priveste cunoasterea evolutiei institutiilor de drept public si privat existente la noi in tara, dar si in vederea dezvoltarii limbajului stiintific juridic. Dreptul este un sistem dinamic, strans legat de necesitatile vietii sociale, de nivelul de dezvoltare economic si politic, de traditii si de mentalitate nationala, precum si de nivelul de cultura a comunitatii nationale.
 
Statul si dreptul sunt elemente de suprastructura, create si modificate pe fondul transformarilor pe care societatea umana le-a avut de suportat in etapele dezvoltarii ei. Istoria statului si a dreptului romanesc urmareste evolutia in timp a celor doua institutii, evidentiind specificul fiecarei epoci istorice.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 11 nov. 2020
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 312
Numar Pagini 165x235 mm
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si