Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Institutii financiare nebancare

ISBN/ISSN: 978-973-115-924-9
Editura: C.H. Beck
44,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

   „Integrarea economiilor statelor membre ale Uniunii Europene a avut si are in vedere si integrarea crescanda a pietelor financiare, scop in care institutiile Uniunii Europene au elaborat un cadru de reglementare a serviciilor si a institutiilor financiare menit sa conduca la armonizarea legislatiilor nationale in materie, dar si la asigurarea unei supravegheri prudentiale accentuate la nivel european, cu atat mai mult cu cat sectorul financiar s-a dovedit a fi cel mai vulnerabil in conditiile actualei crize mondiale, propagata rapid si in Europa.


   Elaborata in acest context, lucrarea, de certa originalitate, se prezinta ca prima abordare monografica din literatura de specialitate a regimului institutiilor financiare – cu prioritate, nebancare – astfel cum este acesta definit in dreptul Uniunii Europene si al statelor din Spatiul Economic European, autorul fructificand din plin dubla sa specialitate de jurist si economist.

   Lucrarea se recomanda prin rigurozitatea analizei intreprinse, prin informare doctrinara de ultima ora in materie si, nu in ultimul rand, prin concluziile si propunerile avansate originale, interesante si incitante atat pentru cercetator, cat si pentru practician si, mai ales, pentru institutiile financiare nebancare autorizate de Banca Nationala a Romaniei.”

Prof. univ. dr. Brandusa Stefanescu

Capitolul I. Institutiile financiare – prezentare generala
Capitolul II. Cadrul de reglementare a serviciilor financiare în dreptul Uniunii Europene si al spatiului economic european
Capitolul III. Reglementarea institutiilor financiare (nebancare) specializate în creditare în dreptul Uniunii Europene si al spatiului economic european
Capitolul IV. Institutiile financiare nebancare în dreptul român
Capitolul V. Concluzii

Detalii tehnice
Data aparitiei24 aug. 2011
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini384
Tip copertaCarte brosata