Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Fondurile europene. Litigii generate de accesarea si utilizarea defectuoasa a acestora in Romania

ISBN/ISSN: 978-606-18-0083-4
Editura: C.H. Beck
33,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea isi propune sa familiarizeze cititorii cu problematica specifica elaborarii si implementarii proiectelor cofinantate din fonduri europene, prezentand exemple de „asa nu”.
Cartea surprinde momentele-cheie in care nerespectarea sau aplicarea incorecta a legislatiei relevante in domeniu duc la imposibilitatea obtinerii finantarii sau chiar la restituirea sprijinului financiar primit.

Indiferent de tipul finantarii europene, respectiv fondurile de preaderare sau cele alocate tarii noastre in calitate de stat membru pentru perioada de programare 2007-2013, litigiile generate de accesarea si utilizarea defectuoasa a acestora prezinta acelasi specific prin raportare la etapele unui proiect si consecintele atrase.

Spetele selectate in cadrul acestei lucrari prezinta „greseli” semnificative si frecvente savarsite in procesul de elaborare si implementare a proiectelor cofinantate din fonduri europene. Este regretabil ca au fost comise greseli in procesul obtinerii si utilizarii fondurilor europene, deopotriva de solicitanti si/sau de beneficiari, cat si de autoritatile cu competente in materie, dar, daca tot au avut loc, macar sa invatam din ele.

Detalii tehnice
Data aparitiei16 oct. 2012
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini232
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE - Jurisprudenta