Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Fise de procedura civila pentru admiterea in magistratura si avocatura. Editia a 5-a

ISBN/ISSN: 978-606-27-0833-7
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 80,00 RON
72,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

UPDATE mai 2018:
De la publicarea editiei a 5-a a  lucrarii Fise de procedura civila si pana in prezent, Codul de procedura civila nu a suferit nicio modificare legislativa; intrucat nu au intervenit nici alte modificari de structura sau continut, nu se justifica publicarea unei editii 2018 a Fiselor, editia 2017 fiind pe deplin de actualitate.
Totusi, pentru ca tematica si bibliografia concursurilor de admitere in profesiile juridice impun candidatilor sa fie la curent cu jurisprudenta obligatorie in materie, pentru cei interesati am pregatit un supliment gratuit al Fiselor de procedura civila, care include cele doua decizii ale Curtii Constitutionale de admitere a unor exceptii de neconstitutionalitate care privesc materia procedurii civile, precum si cele cateva decizii de admitere ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in solutionarea recursurilor in interesul legii si pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, cu referire la dispozitiile Codului de procedura civila.
In felul acesta, puteti fi 100% la zi cu informatia pentru admiterea din 2018.

 
Fisele de procedura civila pentru admiterea in magistratura si avocatura reprezinta o lucrare de maxima importanta pentru candidatii la concursurile si examenele de admitere in profesiile juridice, care trebuie sa asimileze, sa revizuiasca si sa consolideze un volum mare de materie intr-un timp foarte scurt, dar poate constitui un eficient suport si pentru pregatirea examenelor de an sau a examenului de licenta. Tocmai de aceea, notiunile sunt prezentate schematic, informatiile clare si concise sunt imbogatite cu numeroase exemple, aducand completari si clarificari indispensabile, care faciliteaza intelegerea materiei si asimilarea ei intr-un timp optim. Sunt analizate din punct de vedere teoretic, dar si practic, institutiile dreptului procesual civil, fiind tratata cu seriozitate intreaga tematica pentru toate concursurile de admitere si definitivat in profesiile juridice.
La fiecare noua editie, autoarele au revizuit si imbogatit continutul, urmarind mereu o sistematizare cat mai clara, esentializarea si actualizarea informatiei complexe a procedurii civile, organizata cu ajutorul elementelor grafice, pentru a oferi lucrarii o structura cat mai logica si omogena. Din acelasi deziderat de claritate, textul este insotit frecvent de observatii lamuritoare, de corelari cu alte institutii, precum si de tabele comparative, care permit o mai buna intelegere a diferentelor si asemanarilor dintre institutii similare.
•    Aceasta a 5-a editie a Fiselor de procedura civila este pusa in acord cu proiectul de Tematica pentru concursul de admitere la INM si pentru concursul de admitere in magistratura, sesiunea august-octombrie 2017, publicat in urma traditionalei intalniri consultative dintre reprezentantii INM si facultatile de drept, desfasurata in 3 martie 2017. Lucrarea cuprinde numeroase elemente de noutate, venind in intampinarea cititorilor cu:
•    fise noi, dintre care enumaram „Actele de procedura. Notiune si clasificare. Conditii pentru indeplinirea actelor de procedura”, „Sesizarea organului de executare”, „Participantii la executarea silita”, „Instanta de executare”, „Prescriptia dreptului de a obtine executarea silita”;
•    numeroase completari substantiale aduse fiselor deja existente in editiile anterioare;
•    toate modificarile legislative recente, aduse Codului de procedura civila, cum ar fi cele din O.U.G. nr. 1/2016, O.U.G. nr. 95/2016, Legea nr. 17/2017 privind modificarea Codului de procedura civila, precum si a unor acte normative conexe, cu referire la procedura executarii silite sau la prorogarea unor termene prevazute de Legea nr. 2/2013 privind unele masuri pentru degrevarea instantelor judecatoresti, precum si pentru pregatirea punerii in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila;
•    solutiile cuprinse in deciziile obligatorii pentru aplicarea Codului de procedura civila, dintre care amintim: decizii de neconstitutionalitate ale Curtii Constitutionale (Decizia nr. 485/2015, Decizia nr. 839/2015, Decizia nr. 866/2015, Decizia nr. 895/2015, Decizia nr. 169/2016), decizii pronuntate in recursuri in interesul legii de Inalta Curte de Casatie si Justitie (Decizia nr. 8/2015, Decizia nr. 28/2015, Decizia nr. 920/2015, Decizia nr. 7/2016, Decizia nr. 19/2016) si decizii pronuntate de  Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru dezlegarea unor chestiuni de drept (Decizia nr. 7/2017).

cand apare?
cand apare cartea? la inceputul lunii mai sau in a doua jumatate?

{Editura Hamangiu
Buna ziua,
cartea Fise de procedura civila vine din tipar in data de 14 aprilie.
Spor la invatat!
Echipa Hamangiu}
Mara | 08.04.2017 15:31
Detalii tehnice
Data Aparitiei13 apr. 2017
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini448
Tip coperta200x240 mm, Carte brosata
Editiea 5-a
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Fise de drept civil_ed a 2-a_Gabriel Boroi, Mona Maria Pivniceru

Fise de drept civil. Editia a 2-a

Partea generala. Persoane. Drepturi reale principale. Obligatii. Contracte. Succesiuni. Familie
170,00 RON 153,00 RON
-15%
Indisponibila
Pachet Fise drept penal si procedura penala 2017
Indisponibila
Drept procesual civil. Editia a 4-a_Boroi, Stancu
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept procesual civil
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura civila. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura civila. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
90,00 RON 76,50 RON