Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Fise de drept civil. Editia a 2-a

Partea generala. Persoane. Drepturi reale principale. Obligatii. Contracte. Succesiuni. Familie
ISBN/ISSN: 978-606-27-0832-0
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 170,00 RON
153,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

In ultimii ani, conceptul de fise s-a impus din ce in ce mai mult in fata tratatelor, cursurilor si monografiilor elaborate in materiile ce fac parte din tematica propusa pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii, examenul de primire in profesia de avocat ori examenele de an, licenta ori definitivat (INM/INPPA).

Avand in vedere volumul mare de informatie de parcurs intr-o perioada de timp relativ scurta de catre candidatii care se pregatesc pentru aceste examene, structurarea materiei dupa modelul de fise sau sinteze apare ca necesara.

Cuprinsul acestor carti este conceput astfel incat cititorul sa dobandeasca o viziune clara si de ansamblu asupra materiei, care sa asigure fixarea rapida a cunostintelor necesare pentru promovarea diferitelor examene si concursuri. Informatiile sunt usor accesibile, structurate intr-o forma logica, actualizate din punct de vedere legislativ si completate cu deciziile obligatorii ale Curtii Constitutionale si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Fisele de drept civil reprezinta, in acest moment, unica lucrare de acest gen, elaborata de teoreticieni si practicieni cu experienta, personalitati importante ale invatamantului juridic romanesc, ce trateaza intreaga tematica pentru toate concursurile de admitere si definitivat in profesiile juridice, in materia dreptului civil.

Fiind destinata mai ales candidatilor ce se pregatesc pentru aceste concursuri, lucrarea este alcatuita astfel incat sa acopere in primul rand acele materii si institutii ale dreptului civil care fac parte din tematica concursurilor juridice nationale.

In al doilea rand, aceasta carte este adresata studentilor care se pregatesc pentru examenele de an sau pentru examenul de licenta, avand avantajul de a prezenta materia in mod unitar, concis si accesibil, axat pe intelegerea si asimilarea notiunilor de baza ale dreptului civil, deci, fara teoriile si dezbaterile doctrinare, de multe ori inevitabile in cursurile sau tratatele publicate dupa intrarea in vigoare a noului Cod civil. Pentru claritate, textul este insotit frecvent de precizari lamuritoare, de corelari cu alte institutii, precum si de tabele comparative, care faciliteaza intelegerea diferentelor si asemanarilor dintre institutii similare.      

Pe parcursul elaborarii acestei lucrari, s-a dovedit ca unele dintre institutiile dreptului civil sunt prea ample ca sa poata fi tratate schematizat, asa cum presupune conceptul fiselor. De aceea, si prezentarea lor s-a facut de o maniera mai apropiata sintezelor si notelor de curs. Cu toate acestea, am preferat sa pastram titulatura de „fise”, pentru a delimita aceasta carte de cursurile universitare clasice, dar si pentru a ne incadra in conceptia de ansamblu a editurii, care dezvolta o intreaga serie de fise pentru concursurile si examenele juridice.

Editia a doua a Fiselor de drept civil are in vedere atat revizuirea si actualizarea informatiei cuprinse in prima editie, cat si completarea cu fise dedicate institutiilor incluse in tematica examenelor de admitere in profesie care se vor organiza de INM in cursul anului 2017 (dreptul de optiune succesorala si patrimoniul).

fise
Are ceva in plus fata de prima editie?

{Editura Hamangiu,

Buna ziua,
Ediţia a doua a Fişelor de drept civil are în vedere atât revizuirea şi actualizarea informaţiei cuprinse în prima ediţie, cât şi completarea cu fişe dedicate instituţiilor incluse în tematica examenelor de admitere în profesie care se vor organiza de INM în cursul anului 2017 (dreptul de opţiune succesorală şi patrimoniul).
Spor la învățat!}
Mara | 09.04.2017 21:51
Sugestie
N-ar fi rea o ediție cartonată pentru că după o săptămână de studiu - materia obligațiilor - foile încep să se desprindă cu totul.

{Editura Hamangiu
Buna ziua,

Vă mulțumim pentru sugestie. Aveți dreptate, ar fi bună o ediție cartonată. Însă o copertă cartonată crește destul de mult prețul final al cărții și preferăm să păstrăm un preț mai mic. Având în vedere că până acum nu au mai ajuns la noi și alte sesizări de același fel, credem că dumneavoastră ați primit un exemplar cu defect din tipografie, caz în care politica Editurii este să înlocuim exemplarul pe cheltuiala noastră. Puteți contacta departamentul de vânzări pentru aceasta.
Cu respect,
Echipa Hamangiu}
Vlad | 11.04.2017 16:48
Multumit!
Buna ziua,  
In principal este o lucrare foarte buna care, studiata alături de codul civil, ajuta la fixarea notiunilor importante.
O oarecare imbunatatire, cred eu,  ar putea fi adusa anumitor instituții juridice, care nu contin lamuriri semnificative fata de textele din Cod.
Va mulțumesc.
Claudiu | 29.05.2017 13:47
Editie noua
Buna seara! Doresc si eu sa aflu daca va aparea in curand o a treia editie a acestei carti.

{Editura Hamangiu
Multumim pentru intereseul aratat cartilor noastre. O noua editie a plecat spre tipar si va fi pe piata pana la finalul lunii.
Va asteptam sa ne mai vizitati.
Echpa Hamangiu}
Alin | 10.05.2018 20:54
Detalii tehnice
Data Aparitiei04 mai 2017
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini880
Tip coperta200x240 mm, Carte brosata
Editiea 2-a
DE ACELASI AUTOR - Gabriel Boroi

Fise de drept civil. Editia a 6-a

Partea generala. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale. Obligatiile. Contractele. Mostenirea
270,00 RON 243,00 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept civil
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
70,00 RON 59,50 RON