Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Fise de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura. Editia a 7-a

ISBN/ISSN: 978-606-27-2521-1
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 230,00 RON
194,50 RON
Disponibilitate: Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari!

Fisele de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura, la fel ca toate celelalte lucrari din cadrul acestei serii, reprezinta un proiect editorial dedicat studentilor, masteranzilor si absolventilor care se pregatesc pentru examenele de admitere si definitivat in profesiile juridice, abordarea autorilor fiind axata, in special, pe prezentarea sintetica a institutiilor dreptului penal, astfel cum acestea au fost configurate, respectiv reconfigurate prin Codul penal intrat in vigoare in februarie 2014. Fisele au ca principal rol facilitarea intelegerii si sedimentarii materiei, in asa fel incat exigentele impuse de proba testarii cunostintelor juridice sa fie mai usor de atins.

Fata de cursurile universitare sau alte lucrari teoretice similare, Fisele de drept penal au cateva avantaje deja cunoscute multora dintre cei care prefera acest „concept”:

  • informatiile sunt redate sintetic, intr-o forma schematizata sau tabelara;
  • includ jurisprudenta obligatorie in materie penala, respectiv decizii ale Curtii Constitutionale, decizii in recursuri in interesul legii si privind dezlegarea unor probleme de drept in materie penala ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie;
  • aduc numeroase exemple practice, pentru inlesnirea procesului de invatare/retinere si intelegere si, in special, pentru antrenarea si dezvoltarea procesului de aplicare a informatiilor in contextul grilelor tip spete.

Editia a 7-a a Fiselor de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura din anul 2024 propune si o noua abordare a materiei, astfel ca:

  • materia a fost restructurata intr-un format mai usor de parcurs;
  • au fost adaugate fise noi, in concordanta cu tematica si bibliografia concursurilor si examenelor de admitere in profesie (lucrarea cuprinzand in total 112 fise: 28 de fise pentru partea generala si 84 de fise pentru partea speciala);
  • au fost revizuite toate explicatiile din editia anterioara, conform ultimelor modificari jurisprudentiale si legislative, dintre care amintim Legea nr. 200/2023, Legea nr. 217/2023, Legea nr. 248/2023 si Legea nr. 424/2023.
  • au fost adaugate, in cuprinsul fiselor, exemple din jurisprudenta pentru a facilita intelegerea materiei;
  • in functie de institutia tratata, au fost propuse, la finalul fisei, subiecte teoretice pentru verificarea cunostintelor.

Despre seria Concursuri si examene

Seria Concursuri si examene grupeaza toate lucrarile de sinteze, fise, spete si grile publicate de Editura Hamangiu si este special dedicata studentilor, in vederea pregatirii examenelor de an sau de licenta, si candidatilor la concursurile de admitere si de definitivat in profesiile juridice. Cartile de fise sunt publicate intr-un format inedit (20x24 cm), mai mare decat formatul academic obisnuit, dar mai adaptat grafic acestui concept, ce include multe tabele si scheme, facilitand vizualizarea si asimilarea rapida a informatiilor necesare promovarii examenelor.

In ultimii ani, conceptul de fise s-a impus din ce in ce mai mult in fata tratatelor, cursurilor si monografiilor elaborate in materiile ce fac parte din tematica propusa pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii, examenul de primire in profesia de avocat ori examenele de an, de licenta sau de definitivat (INM/INPPA).

Cuprinsul acestor carti este conceput astfel incat cititorul sa dobandeasca o viziune clara si de ansamblu asupra materiei, care sa asigure fixarea rapida a cunostintelor necesare pentru promovarea diferitelor examene si concursuri. Informatiile sunt usor accesibile, structurate intr-o forma logica, actualizate din punct de vedere legislativ si completate cu deciziile obligatorii ale Curtii Constitutionale si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Detalii tehnice
Data aparitiei28 iun. 2024
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini840
Format200x240 mm
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
NOU
Fise de drept civil. Editia 2024 - Gabriel Boroi

Fise de drept civil. Editia a 8-a

Partea generala. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale. Obligatiile. Contractele. Mostenirea
390,00 RON
NOU
Culegere de teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura 2024

Culegere de teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura. Editia a 5-a

1. Drept civil. Drept procesual civil 2. Drept penal. Drept procesual penal
270,00 RON