Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Executarea silita a contractelor de credit incheiate cu consumatorii

ISBN/ISSN: 978-606-39-0640-4
Pret de coperta: 39,00 RON
39,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea isi propune sa identifice principalele probleme juridice generate de punerea in executare a contractelor de credit si sa ofere solutii concrete cu privire la aceste probleme.
 
Lucrarea Executarea silita a contractelor de credit incheiate cu consumatorii a fost structurata in doua parti principale, respectiv o parte dedicata analizarii doctrinare a materiei abordate si o alta parte dedicata practicii judiciare, care contine hotarari pronuntate de instantele judecatoresti nationale cu relevanta deosebita pentru subiectul tratat, insotite, dupa caz, de comentarii aprobative sau critice sau de trimiteri la subcapitolele din lucrare unde notiunile teoretice, incidente in hotararea respectiva, au fost expuse.
 
Puncte forte
In cadrul lucrarii sunt analizate atat principalele opinii doctrinare exprimate in literatura de specialitate, cat si hotararile de referinta pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, de Curtea Constitutionala a Romaniei si de Curtea de Justitie a Uniunii Europene in domeniul abordat.
O atentie speciala a fost acordata problemei compatibilitatii dreptului intern cu normele dreptului Uniunii Europene, astfel cum au fost acestea interpretate de Curtea de Justitie a Uniunii Europene in jurisprudenta sa.
 
Lucrarea Executarea silita a contractelor de credit incheiate cu consumatorii se adreseaza, in principal, profesionistilor dreptului (judecatori, avocati, executori judecatoresti).
 
Despre autor
Radu-Mihai Necula este judecator la Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a de contencios administrativ si fiscal; formator (colaborator extern pentru formarea continua la disciplina drept procesual civil), Scoala Nationala de Grefieri

Detalii tehnice
Data aparitiei31 iul. 2020
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini260
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
DE ACELASI AUTOR - Radu-Mihai Necula
Indisponibila
Contestatia in anulare in procesul civil - Necula

Contestatia in anulare in procesul civil

Practica judiciara, Comentarii, Jurisprudenta CEDO
35,00 RON 35,00 RON