Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul Uniunii Europene. Selectie de jurisprudenta relevanta. Vol. I

principii fundamentale, izvoare, institutii, cetatenia unionala
ISBN/ISSN: 978-606-39-0065-5
42,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Volumul Dreptul Uniunii Europene. Selectie de jurisprudenta relevanta vine in ajutorul practicienilor dreptului, cadrelor didactice, studentilor si doctoranzilor aflati in cautarea unor solutii de practica judiciara unionala in solutionarea cauzelor, pregatirea pledoariilor, cererilor de chemare in judecata, actiunilor preliminare sau, dupa caz, in pregatirea examenelor si seminarelor.

Autorii analizeaza in primul volum al lucrarii 39 de hotarari din jurisprudenta CJUE, de importanta majora, care au contribuit la conturarea principiilor fundamentale care stau la baza functionarii Uniunii Europene sau care vizeaza aspecte legate de izvoarele dreptului unional, functionarea institutiilor, cetatenia UE sau, dupa caz, relatia dintre Dreptul Uniunii Europene si Dreptul international public.

Cauzele sunt prezentate intr-o maniera extrem de accesibila pentru cititor, cu prezentarea succinta a datelor cauzei si a starii de fapt, urmate de extrase din argumentele relevante ale Curtii, dispozitivul hotararii si un scurt comentariu teoretic axat pe dezbaterea principalelor aspecte teoretice ridicate de hotarare.

Importanta hotararilor prezentate rezida in concluziile teoretice, interpretarile, nuantarile si detalierile esentiale pe care acestea le ofera in calitate de izvoare nescrise de drept practicienilor, celor implicati in activitati didactice si studentilor legat de aplicarea Dreptului Uniunii Europene.

Detalii tehnice
Data aparitiei30 mai 2017
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini320
Tip coperta145x200 mm, Carte brosata