Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept institutional al Uniunii Europene. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-27-1090-3
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 80,00 RON
72,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

De la publicarea in anul 2012 a primei editii a cursului „Drept institutional al Uniunii Europene” au trecut sase ani in care dreptul Uniunii Europene s-a dezvoltat in mod dinamic, mai ales in partea sa de drept derivat sau secundar.

Tratatele Uniunii Europene nu au cunoscut modificari dupa intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona la 1 decembrie 2009, in schimb, normele juridice referitoare la functionarea sistemului judiciar unional au suferit o reforma substantiala, care s-a soldat inclusiv cu desfiintarea Tribunalului Functiei Publice. Totodata, in 2017 a fost adoptat regulamentul care, in virtutea unei cooperari intensificate, preconizeaza infiintarea intr-un termen de trei ani a Procuraturii Europene.

In ultimii sase ani, instantele de judecata din Romania au inaintat la Curtea de Justitie a Uniunii Europene zeci de cereri preliminare, in urma carora au fost pronuntate hotarari preliminare care au influentat procesul legislativ si jurisdictional national.

Drept institutional al Uniunii Europene”, editia a 2-a, a fost completat si revizuit tinand cont de aceste noutati, cu scopul de a oferi celor interesati un manual actualizat, scris din perspectiva doctrinarului si a practicianului din Romania, in ajunul preluarii presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre tara noastra in primul semestru al anului 2019 si in preajma alegerilor europarlamentare din acelasi an, intr-o perioada marcata de premiera parasirii procesului de integrare europeana de catre un stat membru.

Detalii tehnice
Data Aparitiei23 mai 2018
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini536
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Editiea 2-a
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Dreptul Uniunii Europene. Selectie de jurisprudenta relevanta. Volumul 1 - Gyula Fabian, Lazar

Dreptul Uniunii Europene. Selectie de jurisprudenta relevanta. Vol. I

principii fundamentale, izvoare, institutii, cetatenia unionala
42,00 RON 37,80 RON

Codul administrativ. Actualizat la 3 februarie 2021

editie ingrijita si adnotata de Ovidiu Podaru
30,00 RON 27,00 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE - Dreptul Uniunii Europene