Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de procedura penala. Partea speciala

editia a 2-a revazuta si adaugita
ISBN/ISSN: 978-973-127-320-4
99,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
   Rezultat al unei impresionante documentari (aproximativ 330 de lucrari doctrinare – tratate, cursuri, monografii, studii juridice publicate in reviste de specialitate, aproximativ 1400 de solutii jurisprudentiale invocate si peste 170 de acte normative interne si internationale continand prevederi conexe desfasurarii procesului penal in Romania), Tratatul de procedura penala. Partea speciala este destinat studentilor facultatilor de drept in vederea pregatirii examenelor de promovare si de licenta, candidatilor la admiterea in Institutul National al Magistraturii, candidatilor la admiterea in profesia de avocat, precum si acelora care intentioneaza sa candideze pentru admiterea in alte profesii juridice. De asemenea, lucrarea este, in egala masura, destinata practicienilor dreptului, cu referire concreta la organele judiciare penale (instante de judecata, procurori, organe de cercetare ale politiei judiciare, alte organe de cercetare penala) si la avocati.
   In elaborarea lucrarii a fost folosit materialul legislativ, jurisprudential si documentar existent la data de 20 ianuarie 2009. Astfel, au fost avute in vedere dispozitiile Legii nr. 79 din 26 martie 2007, ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 31 din 19 martie 2008 si ale Legii nr. 57 din 19 martie 2008.
   De asemenea, a fost avuta in vedere jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a Curtii Constitutionale, la zi.
   Nu au fost utilizate prevederi ale Proiectului Noului Cod de procedura penala, intrucat importanta unei asemenea lucrari stiintifice, aflata in raport direct de proportionalitate cu importanta sociala a procesului penal,  conduce la luarea in considerare de catre autor doar a actelor normative in vigoare.

Detalii tehnice
Data aparitiei14 mai 2010
Categorie generalaTratate
Numar pagini680
Tip copertaCarte cartonata
Editiea 2-a