Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal roman. Partea generala. Editia a 3-a

ISBN/ISSN: 978-606-39-0536-0
95,00 lei
85,50 lei
Disponibilitate: In stoc

Cursul de Drept penal roman – Partea generala, editia a 3-a revazuta si adaugita, elaborat potrivit Codului penal roman in vigoare este destinat studentilor din anul 2 de studii de la Facultatea de Drept.
 
Dispozitiile Codului penal au fost examinate si sistematizate pe institutiile fundamentale ale dreptului penal: infractiunea, sanctiunile de drept penal si raspunderea penala.

Institutiile de drept penal care au cunoscut o reglementare noua au primit un spatiu generos in cadrul cursului, beneficiind de explicatii mai ample, pentru o cunoastere de amanunt. In acest sens, ar putea fi enumerate problemele de: aplicare a legii penale in timp si spatiu, notiunea de „infractiune”, cauzele justificative si de neimputabilitate, pedepsele accesorii si pedepsele complementare, raspunderea penala a minorilor, raspunderea penala a persoanei juridice.
Opiniile exprimate in literatura de specialitate, dar si solutiile din practica judiciara au fost valorificate pentru a oferi o mai buna cunoastere a institutiilor de drept penal de catre studenti si de catre cei interesati.
 
In aceasta editie Cursului de Drept penal roman – Partea generala au fost aduse argumente suplimentare in sustinerea unor opinii cu privire la trasaturile esentiale ale infractiunii, la formele pluralitatii de infractiuni sub raportul conditiilor de existenta si a aplicarii pedepsei si au fost amplificate explicatiile ce privesc individualizarea pedepselor si a cauzelor care inlatura executarea pedepselor si a consecintelor condamnarii.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 29 oct. 2019
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 560
Format 165x235 mm
Editie a 3-a
Format Carte brosata
Din aceeasi Categorie
NOU
Drept penal. Partea speciala I. Editia a 5-a - Velerian Cioclei

Drept penal. Partea speciala I. Editia a 5-a

Infractiuni contra persoanei si infractiuni contra patrimoniului
109,00 lei 98,10 lei
NOU
Admiterea in magistratura si in avocatura.  Vol. II – Drept penal, Drept procesual penal 2020 - Hotca

Admiterea in magistratura si in avocatura. Vol. II – Drept penal, Drept procesual penal 2020

Culegere de subiecte cu explicatii ale variantelor de raspuns
89,00 lei 80,10 lei