Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal. Partea speciala. Noul Cod penal. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-18-0454-2
Editura: C.H. Beck
94,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Intrarea in vigoare a Noului Cod penal (NCP) atrage dupa sine restructurarea nu numai a teoriei infractiunii, dar si a continutului mai multor infractiuni, precum si a logicii pedepselor in scopul asigurarii unei reactii adecvate a statului in fata formelor actuale de delicventa.

Drept penal. Partea speciala. Noul Cod penal. Editia a 2-a, elaborata de unul dintre membrii comisiei de elaborare a proiectului NCP, reprezinta un comentariu aprofundat si clar al infractiunilor prevazute in noua codificare in scopul intelegerii intentiei legiuitorului, dar si a modului in care se vor aplica in practica noile incriminari.

Despre editia a 2-a

Editia 2 aduce numeroase elemente noi, unele de mare complexitate, fara a pierde din simplitatea si conciziunea stilului, ceea ce a generat o majorare a volumului lucrarii. Sunt prezentate solutiile jurisprudentiale pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie (hotarari preliminare pentru dezlegarea unor probleme de drept sau recursuri in interesul legii) sau de Curtea Constitutionala, precum si jurisprudenta recenta a instantelor nationale in interpretarea si aplicarea NCP.

Din cuprins:
•    evidentierea diferentelor dintre vechiul si noul Cod penal
•    prezentare detaliata a modului in care determina in practica legea penala mai favorabila prin raportare la fiecare institutie in parte
•    solutii jurisprudentiale ale instantei supreme si ale altor instante nationale
•    jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului in cauzele contra Romaniei, in scopul relevarii modului in care normele NCP trebuie interpretate din perspectiva instantei de la Strasbourg.

Puncte forte:
•    una dintre cele mai performante carti de Drept penal, Partea generala in intelegerea si aplicarea NCP
•    peste 450 solutii jurisprudentiale menite a facilita intelegerea noilor dispozitii in materie in raport de orientarea practicii judiciare
•    informatii complete pe fiecare infractiune
•    detalii care fac diferenta in sustinerea oricarui examen, fie de licenta, de admitere la Institutul National al Magistraturii, in magistratura sau avocatura, de promovare in functii de executie a magistratilor, de capacitate al magistratilor stagiari, respectiv definitivat al avocatilor stagiari.

Despre autor
Mihail Udroiu este doctor in drept si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplina drept penal si drept procesual penal, membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal si al proiectului Noului Cod de procedura penala si al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale. Este autor a peste 60 de studii si articole publicate in reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juristilor pentru 3 lucrari si de Academia Romana.

Detalii tehnice
Data aparitiei29 apr. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini504
Tip copertaCarte brosata