Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept fiscal si financiar. Caiet de seminar

ISBN/ISSN: 978-606-27-1058-3
Editura: Hamangiu
33,00 lei
29,70 lei
Disponibilitate: In stoc

Caietul de seminar nu reprezinta doar o simpla juxtapunere didactica a unor teme de drept fiscal. Majoritatea temelor de drept fiscal sunt interconectate atat in plan teoretic, normativ, cat mai ales in plan practic, concret. Sistemicitatea tematica este analizata in dinamismul ei, pentru ca dreptul fiscal este un drept viu care ofera si pretinde totodata, aflat intr-o continua actualizare si acumulare, fiind de cele mai multe ori inevitabil in dezvoltarea raporturilor juridice.

Exista intrebari care reclama raspunsuri exacte, geometrice. Rareori vom intalni asemenea solutii aferente spetelor sau studiilor de caz propuse, pentru ca prin intrebarile lansate nu urmarim doar raspunsuri ordinare, ci sa decriptam rationamente normative sau jurisprudentiale, sa problematizam, sa contextualizam, sa evidentiem remediile de care dispunem in calitatea simpla de „contribuabili” si chiar sa incercam sa surprindem trendul fiscalitatii pozitive.

Prin fundamentarea teoretica a institutiilor analizate, Caietul de seminar constituie si o tema de reflectie in legatura cu vidul acut dintre aspiratiile legitime ale particularilor care se ghideaza dupa un sistem solid de valori recunoscute in dreptul european si au asteptari de previzibilitate si impartialitate in relatia cu organele fiscale si praxis-ul administrativ si judiciar.  

Studentii sunt principalii destinatari si beneficiari ai informatiei pe care o oferim. Aceasta nu inseamna ca practicienii dreptului: judecatori, procurori, avocati, consilieri juridici sau chiar particularii fara pregatire juridica nu ar putea dobandi cunostinte elementare de drept fiscal prin lecturarea materialelor care compun acest suport.

Aceasta editie a Caietului de seminar este una completata si actualizata, racordata la ultimele modificari normative intrate in vigoare la inceputul anului 2018.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 23 feb. 2018
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 260
Format 145x205 mm