Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul finantelor publice. Drept bugetar. Volumul I

Editia a 2-a
Autor: Ioan Lazar
ISBN/ISSN: 978-606-673-849-1
Pret de coperta: 50,00 RON
45,00 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Autorul volumului Dreptul finantelor publice face parte din categoria speciala a juristilor care reusesc sa imbine cu talent si pasiune activitatea de practician cu aceea de teoretician al dreptului. In sprijinul celor afirmate mai sus stau marturie, pe de o parte, dubla calitate de avocat si arbitru a domnului conf. univ. dr. Ioan Lazar, iar, pe de alta parte, functiile de cercetator stiintific asociat al Institutului de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane, de conferentiar universitar (disciplina Dreptul finantelor publice), precum si de membru in comitetele stiintifice de redactie ale unor publicatii juridice importante din Romania, printre care si prestigioasa revista „Dreptul”.

Doctor in drept cu teza intitulata Jurisdictii administrative in materie financiara, elaborata sub indrumarea eminentului prof. univ. dr. Ioan Alexandru, domnul conf. univ. dr. Ioan Lazar s-a remarcat si in domeniul creatiei juridice, fiind autor de monografii, cursuri, manuale, studii si articole, unele fiind premiate pentru originalitatea si valoarea lor stiintifica. Pe aceasta linie se inscrie si cea mai recenta opera a sa, si anume monografia Dreptul Uniunii Europene in domeniul concurentei.

In acest context se evidentiaza si amplul curs Dreptul finantelor publice, Volumul I. Drept bugetar, aflat la a doua editie, revazuta si adaugita, care abordeaza o problematica actuala, dificila, cu implicatii in viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi. Cursul de fata, actualizat conform legislatiei si doctrinei in materie la zi, cuprinde atat elemente de drept substantial, cat si de drept procedural din domeniul cercetat de autor, continand teme de real interes stiintific si practic, cum ar fi: finantele publice, dreptul finantelor publice, sistemul bugetar si bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale etc.

Din perspectiva faptului ca Romania este stat membru al Uniunii Europene, cetatenii romani dobandind astfel si statutul de cetatean european, un rol semnificativ in economia cursului il are partea dedicata sistemului financiar al Uniunii Europene.

Consider ca prin aceasta lucrare elaborata intr-un stil clar, concis si cu un limbaj juridic adecvat, autorul isi aduce o contributie reala la imbogatirea doctrinei finantelor publice din tara noastra si ofera cititorului un util instrument teoretic si practic in materie.

Prof. univ. dr. Ovidiu Predescu
Director al publicatiilor „Dreptul”

Detalii tehnice
Data Aparitiei03 iun. 2016
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini408
Editiea 2-a
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR
Indisponibila
Sanctiunile procesuale penale - Giurgea, Lazar

Sanctiunile procesuale penale

Inadmisibilitatea. Decaderea. Excluderea probelor nelegal sau neloial administrate. Nulitatea
52,90 RON 47,61 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE
-30%
NOU
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 210,00 RON
NOU
Codul de procedura fiscala comentat si adnotat 2021 - Emilian Duca

Codul de procedura fiscala comentat si adnotat 2021

legislatie secundara si complementara, jurisprudenta si instructiuni
119,00 RON 107,10 RON