Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Ioan Lazar

Studii:
A obtinut atestatul de abilitare si calitatea de conducator de doctorat, in urma sustinerii tezei  „Masurile financiar-fiscale si politica Uniunii Europene in domeniul ajutoarelor de stat”, la Universitatea din Craiova.
Este doctor in drept, din anul 2010, cu teza intitulata „Jurisdictii administrative in materie financiara”, sub coordonarea prof. univ. dr. Ioan Alexandru, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova; absolvent de master in domeniul stiintelor economice (specializarea Managementul serviciilor publice) si in domeniul dreptului (specializarea Stiinte Penale si Criminalistica) la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia; absolvent de studii postuniversitare (specializarea Drept judiciar public) si licentiat in drept, Facultatea de Drept „Simion Barnutiu”, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
A absolvit Programul national de training si autorat stiintific din cadrul proiectului „Doctoratul in Scoli de Excelenta – Evaluarea calitatii cercetarii in universitati si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica”, POSDRU 2007-2013 si a efectuat un stagiu de cercetare la Universitatea economica din Viena (Wirtschafts Universität Wien).

Activitate profesionala:
In prezent este conferentiar universitar, titular la disciplinele Dreptul finantelor publice si Dreptul european al concurentei, la nivel licenta, la Facultatea de Drept si Stiinte Sociale, respectiv la disciplina Drept fiscal, la nivel de masterat Fiscalitate si management financiar, la Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia; anterior, a ocupat functiile didactice de lector universitar, asistent universitar, cadru didactic asociat  la Facultatea de Drept si Stiinte Sociale, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia si lector asociat INPPA Bucuresti.

Este avocat in cadrul Baroului Alba, arbitru in cadrul Camerei de Comert si Industrie Mures  si cercetator stiintific asociat in cadrul Institutului de Cercetari Juridice „Academician Andrei Radulescu”  al Academiei Romane; membru in comisiile de doctorat sau in cadrul comisiilor pentru ocuparea de posturi didactice.

Membru fondator, respectiv membru al unor asociatii cu profil juridic sau economic, precum: „Athens Institute for Education and Research”, Atena; Asociatia Romana de Drept si Afaceri Europene – ARDAE, Bucuresti; Institutul de Stiinte Administrative din Republica  Moldova – ISAM, Chisinau; Comitetul Consultativ al Organizatiei Studentesti de Consultanta Economica „Theory & Practice Consult”, Cluj-Napoca; Societatea Romana de Cercetare pentru Afaceri Publice si Private – SOROCAPP, Targu Mures; Asociatia „Jus Alba”, Alba Iulia; Institutul de Stiinte Administrative „Paul Negulescu” din Sibiu.

Membru in comitetul stiintific, redactional sau colaborator permanent ale unor publicatii juridice, precum: Revista Dreptul (membru in Comitetul de redactie din 2014); Revista Law Review (Editor asociat din 2013), Revista Reflectii Academice (membru in Comitetul stiintific din 2012); Revista Curentul Juridic (membru in Comitetul de redactie); Revista romana de executare silita (membru in Comitetul de redactie in perioada 2009-2015) si Revista Pandectele Romane (colaborator permanent in perioada 2011-2013).
A fost raportor in cadrul raportului anual WJP Rule of Law Index, realizat si editat de catre organizatia internationala „Wolrd Justice Proiect”.

Premii: Distinctia Profesor Bologna, acordata de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (2014, 2009); Distinctia Merite deosebite in activitatea de coordonare a cercetarii studentesti, acordata de catre Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, Universitatea din Craiova (2013); Premiul Anibal Teodorescu al Uniunii Juristilor din Romania (2011); Distinctia Membru de onoare al Catedrei de drept administrativ, acordata de catre Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova (2009).

Publicatii: Dreptul Uniunii Europene in domeniul concurentei, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2016; Dreptul finantelor publice, vol. I, Drept bugetar, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2 editii, 2016, 2013; Jurisdictii administrative in materie financiara, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2011; Aspecte referitoare la armonizarea legislatiei romanesti cu cea comunitara (coord.), Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2010.
A participat la mai multe comunicari stiintifice in cadrul conferintelor nationale si internationale si a publicat peste 30 de articole in volumele de conferinte, dintre care amintim: The Efficiency of Public Procurement Procedures. The Principle of Integrity, in International Conference on Perspectives of Business Law in the Third Millennium, 2 noiembrie 2012, Bucuresti, articol publicat in Studies of Business Law – Recent Developments and Perspectives (volum indexat ISI Proceedings), 2013; Considerations on the implementation of the lifelong learning initiative in the European Union, in 4th World Conference on Educational Sciences (WCES-2012), 2-5 februarie 2012, Barcelona, articol publicat in Book Series Procedia – Social and Behavioural Sciences, vol. nr. 46/2012.
A publicat peste 60 de articole ca autor unic sau in coautorat, in reviste de specialitate romane si internationale.

actualizat noiembrie 2018

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina