Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept financiar public. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-18-1042-0
Editura: C.H. Beck
84,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Editia a doua a cursului de Drept financiar public dezvolta analiza juridica a reglementarilor si mecanismelor de administrare a fondurilor publice care au fost prezentate in prima editie, aducand argumente suplimentare pentru utilitatea studierii acestei discipline juridice pentru practicieni, dar si pentru locul ocupat in structura dreptului public de mecanismele de legitimare ce dau continut Dreptului financiar public.

Acest curs prezinta nu numai cele mai importante elemente ale regimului juridic al fondurilor publice, analizand notiunea de fonduri publice, structura bugetelor publice si etapele procedurii bugetare, controlul financiar, ci si elementele Constitutiei financiare si in egala masura, cele specifice relatiei dintre stat si economie din perspectiva dreptului public, analizand ajutorul de stat, datoria publica si finantarea investitiilor publice.

Reglementarile tehnice si deopotriva ermetice ce organizeaza colectarea, administrarea si utilizarea fondurilor publice sunt astfel reinterpretate cu ajutorul limbajului juridic si al rationamentelor specifice dreptului, oferind instrumente de analiza si solutii ce speram ca se pot dovedi utile atat pentru studenti, cat si pentru practicieni sau, de ce nu, pentru teoreticienii dreptului.

Din cuprinsul lucrarii Drept financiar public. Editia a 2-a
•    Bugetele publice. Ordonatorii de credite bugetare
•    Principiile bugetare
•    Aprobarea bugetelor publice
•    Adoptarea actelor normative cu impact bugetar
•    Transferuri intre bugetele publice
•    Executia bugetara
•    Finantarea investitiilor publice

Puncte forte
•    legislatie consolidata nationala si europeana
•    explicare clara si concisa a informatiilor din sfera dreptului financiar public
•    ample referinte bibliografice, necesare perfectionarii cunostintelor in domeniu

Despre autor
Prof. univ. dr. Simona GHERGHINA activeaza in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, fiind titular de curs la disciplinele Drept financiar public (licenta), Uniunea Economica si Monetara si Concesiunea de lucrari si servicii. Delegarea gestiunii serviciilor publice si Parteneriatul public-privat (master). Membru al Baroului Bucuresti din anul 1992.

Detalii tehnice
Data aparitiei04 dec. 2020
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini360
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata
Editiea 2-a
DE ACELASI AUTOR - Simona Gherghina