Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept constitutional - editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-18-0234-0
Editura: C.H. Beck
49,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Editia de fata a cursului de Drept constitutional elaborat de profesorul Stefan DEACONU reprezinta o sursa importanta de informatie pentru cei interesati de fenomenul constitutionalismului si institutiile constitutionale, in ansamblu.

Pe langa institutiile clasice ale dreptului constitutional, cursul trateaza teme relativ noi pentru ramura dreptului constitutional, precum: raportul dintre ordinea juridica natio¬nala si ordinea juridica a Uniunii Europene, ideea de constitutionalism la nivelul statelor membre ale UE, cetatenia UE, corelatia dintre drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor romani si drepturile si libertatile prevazute in Carta drepturilor fundamentale a UE, partidele politice de la nivelul UE sau natura juridica a UE. De asemenea, autorul are in vedere calitatea Romaniei de stat membru al Uniunii Europene si tendintele actuale in ceea ce priveste extinderea ideii de „constitutie” si „constitutionalism”.

Continutul lucrarii este realizat si structurat respectand standardele europene privind invatarea. Notiunile explicate sunt usor de asimilat, iar prezentarea temelor este facuta intr-un stil clar si logic.
Cursul poate fi utilizat atat de studentii din invatamantul juridic si al stiintelor politice si administrative, cat si de practicienii dreptului, jurnalisti si oameni politici, deopotriva.

Detalii tehnice
Data aparitiei04 sept. 2013
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini280
Tip copertaCarte brosata