Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept administrativ. Partea a II-a. Manual de drept administrativ. Partea II. Caiet de seminar

ISBN/ISSN: 978-606-673-806-4, 978-606-673-808-8
50,00 lei
45,00 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

1. Drept administrativ. Partea a II-a. Curs universitar. Editia a 2-a, revizuita, completata si actualizata

Disciplina Drept administrativ este sistematizata in doua parti: Partea I este dedicata autoritatilor care realizeaza administratia publica si este impartita in capitole precum: Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei, Functia publica si functionarii publici, Autoritatile administratiei publice locale. Partea a II-a este alocata tratarii formelor de activitate a autoritatilor publice, fiind la randu-i impartita in patru capitole precum: forme concrete de activitate a autoritatilor publice; controlul asupra activitatii autoritatilor publice, raspunderea autoritatilor publice si, in final, trateaza particularitati ale domeniului public si proprietatii publice. Un spatiu destul de larg a fost dedicat actului administrativ si contenciosului administrativ, dar si celor trei forme ale raspunderii in dreptul administrativ, respectiv raspunderea administrativ-disciplinara, raspunderea administrativ-patrimoniala si raspunderea administrativ-contraventionala. Acest curs trateaza in exclusivitate Partea a II-a a disciplinei. Primul capitol al Partii a II-a debuteaza cu analiza formelor de activitate ale administratiei publice, analizand atat formele de activitate producatoare de efecte juridice, cat si formele de activitate care nu produc efecte juridice.

2. Manual de drept administrativ. Partea a II-a. Caiet de seminar. Editia a 3-a, revizuita, completata si actualizata

Prezenta lucrare trateaza problematica dreptului administrativ – partea speciala si se adreseaza deopotriva studentilor facultatilor de drept sau cu profil administrativ, in pregatirea activitatii de la seminar.
Demersul didactic cuprinde o parte teoretica si aplicatii practice in cadrul fiecarei teme abordate. S-a pastrat aceeasi formula ca la primul volum datorita reactiilor pozitive ale studentilor, insa continutul lucrarii a fost revizuit, completat si actualizat. Materialul prezentat urmareste sa faciliteze accesarea informatiilor primite deja de studenti de la orele de curs. Structura lucrarii cuprinde 14 teme, corespunzatoare fisei disciplinei din planul de invatamant pe un semestru si anume: actul administrativ, contenciosul administrativ, raspunderea in dreptul administrativ, domeniul public-dreptul de proprietate publica si modalitati de exploatare ale acestuia.

Datorita modificarilor legislative care au intervenit, prezentul Caiet de seminar partea a II-a cuprinde actualizari si completari ale tuturor capitolelor, pe baza legislatiei existente la data de 01.02.2016.

Ne exprimam speranta ca acest demers didactic le va fi de un real folos studentilor in activitatea de invatare a dreptului administrativ nu numai in timpul sesiunilor de examene.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 11 apr. 2016
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 192, 276
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs+caiet de seminar). Partea I

Caiet de seminar. Editia a 3-a revizuita, completata si actualizata. Curs - editia a 2-a, revizuita, completata si actualizata
60,00 lei 54,00 lei

Drept financiar. Note de curs

conform noului Cod fiscal si noului Cod de procedura fiscala
55,00 lei 49,50 lei
De acelasi Autor
Indisponibila
Etica si integritate academica - Emilia Stefan
Indisponibila
Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs+caiet de seminar). Partea a 2-a

Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs+caiet de seminar). Partea a 2-a

Curs universitar. Editia a 3-a, revizuita, completata si actualizata. Caiet de seminar. Editia a 4-a revizuita, completata si actualizata
60,00 lei 54,00 lei

Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs+caiet de seminar). Partea I

Caiet de seminar. Editia a 3-a revizuita, completata si actualizata. Curs - editia a 2-a, revizuita, completata si actualizata
60,00 lei 54,00 lei
Indisponibila
Imagine Manual de drept administrativ. Partea II. Caiet de seminar

Manual de drept administrativ. Partea II. Caiet de seminar

editie a 2-a, revizuita, completata si actualizata
50,00 lei 45,00 lei