Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs si caiet de seminar). Partea I

Caiet de seminar. Editia a 4-a revizuita, completata si actualizata. Curs - editia a 3-a, revizuita, completata si actualizata
ISBN/ISSN: 978-606-39-0540-7
60,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

1. Curs de drept administrativ. Editia a 3-a, revizuita, completata si actualizata

Lucrarea intitulata: „Drept administrativ, Partea I”, este structurata in capitole precum: Notiuni fundamentale ale administratiei publice; Dreptul administrativ; Autoritati publice centrale: Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei si Administratia centrala de specialitate; Administratia publica locala, precum si Functia publica iar editia a 3-a a cursului este actualizata si completata pe baza legislatiei existente la data de 26 septembrie 2019.
Succesiunea capitolelor nu este intamplatoare, deoarece s a avut in vedere definirea si aprofundarea termenilor specifici materiei dreptului administrativ, analiza dreptului administrativ sub aspectul: definitiei, obiectului, trasaturilor, normelor, izvoarelor ori raporturilor de drept administrativ. Ulterior, aceste notiuni fiind clarificate s-a trecut la analiza autoritatilor publice, pentru ca acest curs sa se incheie cu partea dedicata personalului din administratia publica, respectiv: functia publica si functionarii publici.
Necesitatea actualizarii acestui curs, editia a 3-a, s-a datorat modificarilor legislative care au intervenit in domeniul dreptului administrativ in perioada 2016-2019.
 
 
2. Manual de drept administrativ. Caiet de seminar. Editia a 4-a, revizuita, completata si actualizata
 
Prezenta lucrare trateaza problematica dreptului administrativ si este structurat in 14 teme corespunzatoare fisei disciplinei din planul de invatamant pe un semestru, si anume: notiuni introductive, notiuni generale privind administratia publica, izvoarele, normele si raporturile de drept administrativ, Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei, administratia publica locala (principii, autoritati), functia publica.
Fiecare tema cuprinde atat notiuni teoretice cat si exercitii pentru fixarea cunostintelor din tematica parcursa. Materialul prezentat, prin intermediul exercitiilor de tip grile si spete, urmareste sa faca mai usor de accesat infor¬matiile primite deja de studenti la orele de curs.
Aceasta a patra editie a lucrarii a fost necesara pentru studenti tinand cont de modi¬ficarile legislative care au intervenit in perioada 2016-2019, astfel ca, prezentul Caiet de seminar, editia a IV-a cuprinde actualizari si completari, pe baza legislatiei existente pana la data de 26 septembrie 2019.

Detalii tehnice
Data aparitiei12 nov. 2019
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini258; 296
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs+caiet de seminar). Partea a 2-a

Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs si caiet de seminar). Partea a 2-a

Curs universitar. Editia a 3-a, revizuita, completata si actualizata. Caiet de seminar. Editia a 4-a revizuita, completata si actualizata
60,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Elena Emilia Stefan
Indisponibila
Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs+caiet de seminar). Partea a 2-a

Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs si caiet de seminar). Partea a 2-a

Curs universitar. Editia a 3-a, revizuita, completata si actualizata. Caiet de seminar. Editia a 4-a revizuita, completata si actualizata
60,00 RON
Indisponibila
Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs+caiet de seminar). Partea I - Emilia Stefan

Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs+caiet de seminar). Partea I

Caiet de seminar. Editia a 3-a revizuita, completata si actualizata. Curs - editia a 2-a, revizuita, completata si actualizata
60,00 RON