Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Manual de drept administrativ. Caiet de seminar. Partea I si Drept administrativ. Partea I. Curs universitar

ISBN/ISSN: 978-606-673-487-5, 978-606-673-485-1
45,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

1. Drept administrativ. Partea I. Curs universitar
Cursul „Drept administrativ, Partea I” este dedicat studentilor de la facultatile cu profil juridic sau administratie publica si trateaza, intr-o maniera simplificata, institutiile fundamentale care se studiaza in cadrul disciplinei Dreptului administrativ.

Lucrarea Drept administrativ. Partea I. Curs universitar este structurata astfel: Notiuni fundamentale ale administratiei publice; Dreptul administrativ; Autoritati publice centrale: Presedintele Romaniei ori Guvernul Romaniei, precum si administratia centrala de specialitate; Administratia publica locala, precum si functia publica.

Succesiunea capitolelor nu este intamplatoare, deoarece s au avut in vedere definirea si aprofundarea termenilor specifici materiei Dreptului administrativ, analiza Dreptului administrativ sub aspectul: definitiei, obiectului, trasaturilor, normelor, izvoarelor ori raporturilor de drept administrativ. Ulterior, aceste notiuni fiind clarificate s a trecut la analiza autoritatilor publice, pe cele trei paliere ale organizarii autoritatilor publice, respectiv: nivel central, intermediar si local, pentru ca acest curs sa se incheie cu partea dedicata personalului din administratia publica, respectiv: functia publica si functionarii publici.

2. Manual de drept administrativ. Partea I. Caiet de seminar. Editia a II-a revizuita, completata si actualizata
Caietul de seminar prezinta problematica Dreptului administrativ partea I si este structurat in 14 teme de seminar: notiuni introductive, notiuni generale privind administratia publica, izvoarele, normele si raporturile de drept administrativ, Presedintele Romaniei, Guvernul, administratia publica locala (principii, autoritati), functia publica.

Aceasta a doua editie a fost revizuita si corectata tinand cont de modificarile legislative care au intervenit, astfel ca, prezentul Caiet de seminar, cuprinde actualizari si completari, pe baza legislatiei existente pana la data de 1 septembrie 2014.

Prezenta lucrare Manual de drept administrativ. Partea I. Caiet de seminar. Editia a II-a revizuita, completata si actualizata
cuprinde, ca si prima editie, o parte teoretica si aplicatii practice pentru fixarea cunostintelor. Materialul prezentat urmareste sa faciliteze accesarea informatiilor primite deja de studenti de la orele de curs.

In cadrul fiecarei teme am optat sa tratam minimum o speta care sa concentreze o problematica de actualitate din informatiile primite la curs. In partea finala a lucrarii am prezentat intrebari si spete din temele abordate, pentru verificarea cunostintelor, utile studentilor pentru pregatirea examenului de semestru.

Detalii tehnice
Data aparitiei07 nov. 2014
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Elena Emilia Stefan
Indisponibila
Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs+caiet de seminar). Partea I - Stefan

Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs si caiet de seminar). Partea I

Caiet de seminar. Editia a 4-a revizuita, completata si actualizata. Curs - editia a 3-a, revizuita, completata si actualizata
60,00 RON
Indisponibila
Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs+caiet de seminar). Partea a 2-a

Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs si caiet de seminar). Partea a 2-a

Curs universitar. Editia a 3-a, revizuita, completata si actualizata. Caiet de seminar. Editia a 4-a revizuita, completata si actualizata
60,00 RON