Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Regimul juridic al privilegiilor si al ipotecilor imobiliare

ISBN/ISSN: 978-606-673-660-2
65,00 lei
58,50 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Este cunoscut și acceptat faptul ca una dintre cele mai complexe și mai tehnice materii ale teoriei generale a obligațiilor este aceea a garanțiilor juridice pe care un sistem de drept civil le pune la dispoziția creditorilor raporturilor obligaționale pentru asigurarea executarii de catre debitor a indatoririlor patrimoniale pe care acesta și le-a asumat fața de creditorul sau.

Pornind de la aceasta, autorul și-a configurat scopul lucrarii sale, pe de o parte, analizand cauzele de preferința care sunt privilegiile și noile configurații ale acestora in dreptul civil roman, iar, pe de alta parte, cercetand ipotecile imobiliare, spre a pune in lumina inovațiile aduse de noul Cod civil privitoare la aceasta instituție relativ stabila in practica pana la momentul reformarii dreptului privat in Romania, spre a descoperi modul in care aceste noutați sunt apte sa fie utile atat juristului specializat, cat și simplului particular.

Ceea ce reprezinta un merit incontestabil al lucrarii de fața este faptul ca toate interpretarile cuprinse in actele normative in materie sunt examinate prin prisma practicianului, care ințelege a desprinde soluțiile ce se impun in aplicarea lor, toate argumentate in chip elaborat și convingator. Pe aceste baze, putem spune ca autorul a reușit sa puna in lumina o adevarata teorie generala a privilegiilor și a ipotecii imobiliare, ceea ce impune a evidenția, fara nicio rezerva, caracterul de noutate pe care-l prezinta aceasta cercetare in literatura juridica romana de specialitate.

Lucrarea este redactata la un nivel științific deosebit. Autorul a utilizat cu eficiența o bogata literatura juridica romana și straina – in special de limba franceza și de limba engleza – in materie. Impresioneaza in mod placut temeinicia argumentarii soluțiilor adoptate in problemele cercetate, examinarea critica a practicii judiciare și notariale pertinente și, nu in ultimul rand, stilul precis și clar in care lucrarea este redactata.

Prof. univ. dr. emerit Corneliu Birsan

Detalii tehnice
Data Aparitiei 14 iul. 2015
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 584
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si