Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul Fiscal Nr. 8/2016

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
32,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Numarul din luna august al revistei Curierul fiscal aduce in prim plan diferite aspecte de importanta pentru practicieni. Pe scurt, din cuprins:
•    Infocurier
-    Legislatie nationala fiscal contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei si din Jurnalul Oficial al UE  in perioada 15 august 2016 - 4 septembrie 2016.
-    O.M.F.P. nr. 2393/2016 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA.
-    Agenda obligatiilor fiscale pentru luna septembrie.
•    Impozite directe
-    Alina Putica (Assistant Manager, Global Mobility Services, KPMG Tax SRL) si Iulia Puscasu (Consultant, Global Mobility Services, KPMG Tax SRL) semneaza un articol luna aceasta despre alternativele de mobilitate internationala a anagajatilor, si anume detasarea si transferul international.
-    Luciana Rainov (Associate, Biris Goran SPARL) prezinta despagubirile pentru incalcarea unor drepturi de proprietate intelectuala platite din Romania unor nerezidenti.
•    Procedura fiscala
-    Horatiu Sasu (Jurist, Consultant in afaceri) semneaza prima parte a unui articol privind principiul fundamental al legalitatii in procedura fiscala care ar trebui sa guverneze  intreaga activitate de administrare a creantelor fiscale.
-    Nadia-Cerasela Anitei (Prof. univ. dr., Facultatea de Stiinte Juridice, Sociale si Politice Universitatea Dunarea de Jos, Galati) abordeaza dintr-o perspectiva teoretica, dar si cu elemente esentiale de practica, subiectul vast al termenelor in dreptul procedural fiscal.  
•    Contabilitate
-    Articolul semnat de Loredana Danila (Senior Manager, Servicii de Externalizare Contabila, KPMG Romania SRL) si Andrei Fanaru (Assistant, Servicii de Externalizare Contabila, KPMG Romania SRL) analizeaza tratamentul contabil al reducerilor comerciale si financiare.
•    Jurisprudenta fiscala
-    Jurisprudenta fiscala nationala: Emanuel Albu (judecator dr., Inalta Curte de Casatie si Justitie) prezinta doua decizii:
1.    Decizia nr. 1032 din 31 martie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia contencios administrativ si fiscal privind impozitul pe cladiri si aplicarea cotei majorate de impozit.
2.    Decizia nr. 588 din 1 martie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de contencios administrativ si fiscal privind Fondul pentru mediu si obligatia virarii contributiei datorate de catre operatorii economici care introduc pe piata nationala ambalaje de desfacere si bunuri ambalate.

-    Jurisprudenta fiscala a Curtii de Justitie a Uniunii Europene: Hotararea Curtii din 30 iunie 2016 in cauza C 205/15, avand ca obiect o cerere de decizie preliminara formulata in temeiul art. 267 TFUE de Judecatoria Sibiu (Romania) in procedura Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov impotriva Vasile Toma, Biroul Executorului Judecatoresc Horatiu Vasile Cruduleci.
•    Index alfabetic si legislativ

Detalii tehnice
Data aparitiei31 oct. 2016
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini44
Tip copertaRevista
Alti clienti au cumparat si