Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul Fiscal Nr. 10/2016

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
32,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

 Revista Curierul fiscal din luna octombrie va aduce o serie de articole interesante si noutatile legislative in materie fiscala si contabila, atat la nivel national, cat si la nivel european. Pe scurt despre continutul revistei Curierul fiscal nr. 10/2016:
•    Infocurier
-  Legislatie nationala fiscal-contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 7 octombrie 2016-3 noiembrie 2016
-   Legislatie europeana fiscal-contabila publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene Romaniei in perioada 7 octombrie 2016 - 3 noiembrie 2016
-   Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activitati
-   Agenda obligatiilor fiscale pentru luna noiembrie 2016
•    Impozite directe
-   Articolul semnat de Alin Lazar (Tax Consultant, Biris Goran Consulting SRL) prezinta scutirea pe impozit pe venit introdusa recent in Codul fiscal menita sa stimuleze domeniul cercetarii-dezvoltarii.
-   Emilian-Constantin Miricescu (Conf.univ.dr., Departamentul de Finante, FABBV, Academia de Studii Economice din Bucuresti) prezinta luna aceasta pensia privata obligatorie (pilonul II) care, in opinia autorului, prin buna functionare creeaza premisele cresterii veniturilor pensionarilor.
•    Fiscalitate internationala
-   Iulia Butnaru si Lavinia Bartos (Fondatoare TaxWise SRL) semneaza impreuna un articol privind implementarea Planului de actiune BEPS si despre modul in care acesta va reconfigura sistemul fiscal international, respectiv national , clarificand obiectivele BEPS si prezentand principalele modificari in sfera fiscala la care vom asista in perioada urmatoare.
•    Opinii
-   Nadia-Cerasela Anitei (Prof. univ. dr., Facultatea de Stiinte juridice, sociale si Politice, Universitatea „Dunarea de Jos”, Galati) analizeaza mijloacele de proba conform art. 55 din noul Cod de procedura fiscala
•    Jurisprudenta fiscala
-   Jurisprudenta nationala, culeasa de Emanuel Albu (dr., judecator in cadrul Sectiei de contencios administrativ si fiscal, ICCJ) include luna urmatoarea decizie:
-   Decizia nr. 504 din 25 februarie 2016, Sectia contencios administrativ si fiscal
Inalta Curte de Casatie si Justitie: „Potrivit Hotararii din 17 iulie 2014, pronuntata de CJUE in Cauza C- 438/13, art. 16 si 18 din Directiva 2006/112/CE a Consiliului din 28 noiembrie 2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata trebuie interpretate in sensul ca imposibilitatea societatii de leasing de a reusi recuperarea de la utilizator a bunurilor care fac obiectul unui contract de leasing financiar, ulterior rezilierii acestuia din culpa utilizatorului, in pofida demersurilor intreprinse de societatea respectiva in scopul recuperarii acestor bunuri si in pofida lipsei oricarei contraprestatii ulterioare rezilierii amintite, nu poate fi considerata o livrare de bunuri efectuata cu titlu oneros in sensul acestor articole.
Instantele au constatat ca, prin inscrisurile depuse Dosarul nr. 4830/3/2012 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, reclamanta a facut dovada imposibilitatii de a reusi recuperarea majoritatii bunurilor ce au facut obiectul contractelor de leasing financiar reziliate, societatea reclamanta depunand la dosar cererile de executare silita formulate in scopul redobandirii posesiei bunurilor, plangerile penale formulate in legatura cu infractiunile de abuz de incredere, inselaciune, furt, hotararile penale de condamnare, din analiza carora rezulta cu evidenta ca societatea nu a renuntat la bunuri, nu a stat in pasivitate, ci a efectuat demersurile legale pentru a obtine recuperarea acestora, insa fara succes.
Astfel, s-a apreciat ca sunt nelegale actele administrative fiscale contestate in cauza, prin care organele fiscale au stabilit TVA suplimentara la plata pentru bunurile nerecuperate pana la data controlului, precum si majorarile de intarziere aferente, pe motiv ca acestea sunt lipsa in gestiunea societatii, intrucat, o asemenea practica este atat impotriva principiilor juridice si economice cu privire la operatiunile de leasing, cat si contrara Directivei TVA si jurisprudentei CJUE in materie”.

-   Jurisprudenta CJUE: Hotararea CJUE in cauza C-576/15, in procedura Маya Маrinova ET impotriva Direktor na Direktsia „Obzhalvane i danachno osiguritelna praktika” Veliko Tarnovo pri Tsentralno upravlenie na Natsionalnata agentsia za prihodite
„Trimitere preliminara – Fiscalitate – Taxa pe valoarea adaugata – Directiva 2006/112/CE – Art. 2 alin. (1) litera (a) – Art. 9 alin. (1) – Art. 14 alin. (1) – Art. 73, 80 si 273 – Principiile neutralitatii fiscale si proportionalitatii – Frauda fiscala – Nereguli in contabilitate – Disimulare de livrari si de venituri – Stabilirea bazei de impozitare”
•    Index alfabetic si legislativ

Detalii tehnice
Data aparitiei04 ian. 2017
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini44
Tip copertaRevista
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 9/2016
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 12-2016
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 4/2017
Indisponibila
Curierul Fiscal nr. 5-2017