Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul Fiscal Nr. 4/2017

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
32,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

 Numarul 4 al revistei Curierul fiscal puncteaza cateva aspecte importante in practica fiscala si contabila, incluzand si ultimele noutatile legislative in materie. Pe scurt, va prezentam continutul revistei.
•    Infocurier
-    Legislatie nationala fiscal-contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 24 februarie 2017 - 27 martie 2017
-    Legislatie europeana fiscal-contabila publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in perioada 24 februarie 2017 - 27 martie 2017
•    Impozite directe
Articolul semnat de Lidia Dutu-Carstea (Tax Senior Manager, DLA Piper) ne prezinta partea prietenoasa a fiscalitatii si ne incanta cu aspectele pozitive in  domeniu in ceea ce ii priveste pe angajati.
•    Impozite indirecte
Beatrice Boghean (Tax Consultant, Tuca Zbarcea & Asociatii Tax) si Vlad Tanase (Tax Senior Consultant, Tuca Zbarcea & Asociatii Tax) ne aduc in prim plan noutatile in materie de TVA, cu exemple aferente pentru a ne ajuta sa descifram mai bine situatiile ce pot aparea in practica.
Alin Negrescu (Director, Servicii fiscale indirecte, KPMG) si Raluca-Loredana Udroiu (Manager, Servicii fiscale indirecte, KPMG) ne propun spre analiza un subiect foarte interesant, ce ridica probleme in practica, si anume aplicarea scutirilor de TVA in cadrul tranzactiilor efectuate in zona libera.
•    Diversitate economica
Daniela Iuliana Radu (avocat, cadru didactic universitar) ne duce in domneniul financiar european cu o prezentare ampla a Directivei 2014/59/UE si a aspectelor de bail-in si bail-out.
•    Ghid fiscal
Va punem la dispozitie raspunsul la urmatoarea intrebare: Am achizitionat un apartament nou in august 2013 la o valoare de 200.000 lei + 48.000 lei TVA pe care l-am folosit ca sediu de firma, deducand taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitiei. In martie 2017 mi-am mutat sediul la alta adresa si am stabilit cu o alta firma sa ii inchiriez apartamentul incepand cu data 27 martie. Pentru chiria incasata voi emite factura cu sau fara TVA? Mentionez ca sunt platitor de TVA si chiriasul este si el platitor de TVA.
•    Jurisprudenta fiscala
-    Jurisprudenta nationala, culeasa de Emanuel Albu (dr., judecator in cadrul Sectiei de contencios administrativ si fiscal, ICCJ) include luna aceasta doua decizii a ICCJ ce privesc urmatoarele aspecte:
1. Obligatii fiscale suplimentare prevazute la art. 9 alin. (1) lit. d) din O.U.G. nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu. Conditia motivarii deciziei de impunere. Sarcina probei privind afirmatia ca deseurile/paletii in litigiu au iesit de pe teritoriul Romaniei.
2. Contestatie fiscala. Suspendarea procedurii de solutionare a acesteia potrivit art. 214 C.proc.fisc.din 2003. Conditii.
•    Jurisprudenta CJUE
•    Index alfabetic si legislativ

Detalii tehnice
Data aparitiei27 apr. 2017
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini48
Tip copertaRevista
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 9/2016
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 10-2016
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 12-2016
Indisponibila
Curierul Fiscal nr. 5-2017