Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul Fiscal Nr. 5/2017

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
32,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Curierul Fiscal Nr. 5/2017 aduce in prim plan aspecte foarte importante in practica fiscala si contabila, incluzand si ultimele noutatile legislative in materie. Pe scurt, va prezentam continutul revistei.
•    Infocurier
-    Legislatie nationala fiscal-contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada perioada 28 martie 2017-10 mai 2017
-    Legislatie europeana fiscal-contabila publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in perioada 28 martie 2017-10 mai 2017
•    Impozite directe
Beneficii salariale cu facilitati fiscale si includerea acestora in politica de beneficii reprezinta subiect un subiect de interes constant atat pentru angajator, cat si pentru angajat, iar doamnele Laura Badea (Assistant, People Services, Romania) si Andra Gatea (Senior Assistant, People Services, Romania) ne ofera o analiza a acestui aspect si ne atrag atentia asupra lucrurilor importante in materie.
Alexandru Manucu (Tax Deputy Manager, Tuca Zbarcea & Asociatii Tax) prezinta intr-un articol amplu cadrul impozitarii veniturilor jucatorilor din segmentul online si modalitatile de imbunatatire, dar si defectele acestuia.
Delia Stoian(avocat) readuce in prim-plan microintreprinderile si impozitul aplicabil acestora, oferind explicatii necesare si utile. Articolul, cuprinzand multiple informatii in domeniu, va aparea in doua numere consecutive. Acum va prezentam prima parte a acestuia si promitem sa iesim cat ma repede cu numarul urmator pentru va aduce informatia in amploarea ei.
•    Procedura fiscala
Principiul legalitatii in materie fiscala este un subiect fierbinte si dezbatut de Horatiu Sasu (jurist, consultant in afaceri) in trei numere ale revistei. Va prezentam acum partea a patra, mult asteptata, a acestui articol.
•    Contributii sociale
Claudiu Ionita (Deputy Tax Manager, BDO Romania) si Dan Barascu (Tax Partner, BDO Romania) ne vorbesc despre noile obligatii pentru companiile care efectueaza transport international de marfuri si persoane, deslusind misterele formularului A1.
•    Jurisprudenta fiscala
-    Jurisprudenta nationala, culeasa de Emanuel Albu (dr., judecator in cadrul Sectiei de contencios administrativ si fiscal, ICCJ) include luna aceasta aspecte privind acordarea unei mese calde salariatilor, deductibilitatea acestor cheltuieli, conditii si motivarea/nemotivarea deciziei de impunere.

(extras)

In cauza, este necontestat ca societatea intimata, in perioada 2007-2011, a efectuat cheltuieli in suma de 8.220.241 lei reprezentand c/valoarea meselor calde acordate zilnic salariatilor sai, in privinta carora a sustinut ca reprezinta alimentatie de protectie care nu este inclusa in veniturile salariale, dar, din interpretare coroborata a prevederilor legale invocate, art. 55 alin. (4) lit. e) C.fisc. si a dispozitiilor pct. 84 din Normele metodologice aprobate prin HG nr. 44/2004, cu prevederile art. 14 din Legea nr. 319/ 2006, rezulta ca nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit, decat contravaloarea alimentatiei de protectie primita in mod gratuit de persoanele fizice care lucreaza in locuri de munca cu conditii grele si vatamatoare care, in mod permanent sau in anumite perioade, pot afecta esential capacitatea de munca a asiguratilor datorita gradului mare de expunere la risc.
      

  -    Jurisprudenta CJUE
•    Index alfabetic si legislativ

Detalii tehnice
Data aparitiei21 iun. 2017
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini48
Tip copertaRevista
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 9/2016
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 10-2016
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 12-2016
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 4/2017