Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Contractul civil versus contractul de consumatie

Teorie, practica judiciara si legislatie relevanta
ISBN/ISSN: 978-606-025-108-8
80,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

In conditiile actuale, ale „eroziunii” dreptului comun al obligatiilor in favoarea dreptului special al consumatiei, elaborarea unei lucrarii intitulate Contractul civil versus contractul de consumatie constituie o provocare in cercetarea juridica, la cel mai inalt nivel national.

Analiza contractului, pe doua planuri, a presupus in primul rand, profunde cunostinte de drept privat, domeniu care s-a dovedit prietenos autorului, pe tot parcursul demersului juridic.

O atentie deosebita a fost acordata conturarii naturii juridice a ineditelor institutii ale contractului de consumatie, precum: „obligatiile precontractuale” de informare, consiliere si securitate, „clauzele abuzive”, „dreptul de retragere” al consumatorului etc.

Studiul Contractul civil versus contractul de consumatie s-a finalizat cu pertinente si argumentate propuneri de armonizare a dificilelor institutii contractuale consumeriste (la cele consacrate in dreptul comun).

Nu in ultimul rand, Contractul civil versus contractul de consumatie face frecvent trimiteri la doctrina si practica reprezentativa, europeana si nationala.
La elaborarea lucrarii a fost folosita legislatia, in vigoare, la data de 1 august 2022.

Detalii tehnice
Data aparitiei05 dec. 2022
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini416
Format145x205 mm
Tip copertaCarte brosata