Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Concurs de admitere la INM si Magistratura 2014. Proba 1. Grile. Penal si Procesual penal

ISBN/ISSN: 978-606-18-0365-1
Editura: C.H. Beck
39,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Facultatea de Drept ofera absolventilor posibilitatea de a-si desfasura ulterior activitatea ca magistrati, grefieri, avocati, consilieri juridici, notari publici, executori judecatoresti, consilieri de probatiune, lucratori de politie judiciara, practicieni in insolventa, consilieri de proprietatea intelectuala, cadre didactice etc. Cei care decid sa devina magistrati trebuie sa se asigure ca indeplinesc conditiile prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si sa sustina cu succes concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii (imediat dupa absolvire) sau concursul de admitere directa in magistratura (pentru cei cu minim 5 ani vechime in specialitate juridica), organizate potrivit regulamentelor aprobate de Consiliul Superior al Magistraturii.

Despre  concurs:
Potrivit actualelor reglementari, concursul de admitere consta in sase probe: trei de concurs (verificarea cunostintelor juridice, verificarea rationamentului logic, interviul) si trei examinari ulterioare (verificarea conditiei de buna reputatie, examinarea medicala, verificarea aptitudinii psihologice).

Despre  lucrare:
Prezenta colectie de intrebari grila a fost alcatuita tinandu-se cont de propunerile privind tematica si bibliografia concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii si de admitere in magistratura, sesiunea august-octombrie 2014, aprobate prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 449 din 3 aprilie 2014. Pentru concursul din acest an, s-a decis ca tematica sa fie abordata in intregime potrivit noului Cod penal si a noului Cod de procedura penala.

Din cuprins:
•    570 teste grila penal si procesual penal
•    tematica si bibliografia concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii si de admitere in magistratura, sesiunea august-octombrie 2014
•    157 teste grila – Drept penal. Partea generala
•    81 teste grila – Drept penal. Partea speciala
•    203 teste grila – Drept procesual penal. Partea generala
•    129 teste grila – Drept procesual penal. Partea speciala

Puncte forte:
•    intrebari tip grila alcatuite intr-o modalitate complexa
•    este testat atat nivelul de cunoastere a noului Cod penal si a noului Cod de procedura penala, cat si rationamentul logic al candidatilor
•    raspunsurile corecte se regasesc exclusiv in textele cuprinse in noile Coduri
•    grilele de la fiecare materie sunt urmate de un tabel ce indica raspunsurile corecte cu trimitere la textul de lege incident

Disclaimer al autorului
„Desi ocup in prezent functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, nu fac parte din comisiile de admitere sau de alcatuire a subiectelor ori de rezolvare a contestatiilor. Prezenta lucrare reflecta exclusiv opinia mea cu privire la modul de alcatuire a intrebarilor tip grila de la concursurile din acest an”.

Public tinta:
Toti candidatii care sustin examenul de admitere in INM si Magistratura; candidatii care sustin examenul de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice; absolventii facultatilor de drept unde in acest an se va sustine licenta in studii juridice potrivit noilor Coduri.

Detalii tehnice
Data aparitiei27 mai 2014
Categorie generalaVariae
Numar pagini152
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si