Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Compensatia. Reglementare. Doctrina. Jurisprudenta

ISBN/ISSN: 978-973-115-696-5
Editura: C.H. Beck
28,90 lei
26,01 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata
   Lucrarea intitulata "Compensatia. Reglementare. Doctrina. Jurisprudenta" reprezinta rezultatul cercetarii practicii din dreptul civil si comercial, toate acestea imbinate cu studiul teoretic al fenomenelor care graviteaza in jurul obligatiilor civile. Autoarea a abordat studiul compensatiei din perspectiva practica si teoretica, neavand ca obiectiv epuizarea subiectului printr-o tratare exhaustiva.

  Aparent, existenta mecanismului compensatoriu pare necesara, iar aplicarea clara. Din punct de vedere juridic insa, definirea naturii acestei institutii prezinta mai multe dificultati.

  Avandu-si originea in necesitati de ordin economic, compensatia permite simplificarea relatiilor dintre datornicii reciproci, evitand in acelasi timp un dublu transfer de fonduri. Acest mecanism il garanteaza pe fiecare creditor impotriva relei-vointe sau a insolvabilitatii celeilalte parti. Mai mult, se confera celui care o invoca un veritabil privilegiu in fapt, evitand astfel concursul celorlalti creditori ai debitorului urmarit.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 26 feb. 2010
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 248
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Dobanda legala pentru obligatiile banesti

Dobanda legala pentru obligatiile banesti

O.G. nr. 13/2011 comentata
26,01 lei 23,41 lei
Indisponibila
Drept civil. Persoanele - editia a 4-a - Eugen Chelaru