Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Compensatia. Reglementare. Doctrina. Jurisprudenta

ISBN/ISSN: 978-973-115-696-5
Editura: C.H. Beck
28,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
   Lucrarea intitulata "Compensatia. Reglementare. Doctrina. Jurisprudenta" reprezinta rezultatul cercetarii practicii din dreptul civil si comercial, toate acestea imbinate cu studiul teoretic al fenomenelor care graviteaza in jurul obligatiilor civile. Autoarea a abordat studiul compensatiei din perspectiva practica si teoretica, neavand ca obiectiv epuizarea subiectului printr-o tratare exhaustiva.

  Aparent, existenta mecanismului compensatoriu pare necesara, iar aplicarea clara. Din punct de vedere juridic insa, definirea naturii acestei institutii prezinta mai multe dificultati.

  Avandu-si originea in necesitati de ordin economic, compensatia permite simplificarea relatiilor dintre datornicii reciproci, evitand in acelasi timp un dublu transfer de fonduri. Acest mecanism il garanteaza pe fiecare creditor impotriva relei-vointe sau a insolvabilitatii celeilalte parti. Mai mult, se confera celui care o invoca un veritabil privilegiu in fapt, evitand astfel concursul celorlalti creditori ai debitorului urmarit.

editia a 2- a 2012
o carte nereusita
un spatiu prea generos alocat compensatiei in dreptul roman , in vechiul drept romanesc , citeaza in exces autori straini care de fapt nu spun nimic , iar exegeza asupra celor cateva articole care fac obiectul propriu-zis al cartii e la nivelul cursurilor universitare .
adrian b | 11.12.2014 23:39
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Detalii tehnice
Data aparitiei26 feb. 2010
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini248
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Dobanda legala pentru obligatiile banesti O.G. nr. 13/2011 comentata autor Ana-Maria Mateescu
Indisponibila
Codul civil si Legea de punere in aplicare_ Actualizat 6 ianuarie 2017

Codul civil si LPA, act. 06.01.2017 ed.15

corespondenta cu reglementarile anterioare, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa si index alfabetic
27,00 RON