Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Radu Chirita

Studii: A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca in anul 1999, iar in anul 2007 a obtinut, la aceeasi universitate, titlul stiintific de Doctor in drept constitutional, cu teza Dreptul la un proces echitabil.

Activitate profesionala: In prezent, este conferentiar universitar la Facultatea de Drept, Catedra de drept public, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si membru in Consiliul departamentului de drept public al aceleiasi facultati si avocat in Baroul Cluj. De asemenea, este membru al retelei „Oxford Reports on International Law in Domestic Courts”, coordonata de University of Oxford, membru in redactia softului legislativ „Legalis”, presedinte al Asociatiei de studii in Dreptul constitutional si Drepturile omului, cercetator asociat al Institutului de Cercetari Juridice al Academiei, lector in cadrul Institutului National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor.

Publicatii: Printre cartile publicate, mentionam:  Drept constitutional. Libertati publice. Caiet de seminar, (coautor) 4 editii, Ed. Hamangiu, 2013, 2017, 2020, 2023;  Regimul juridic al contraventiilor. O.G. nr. 2/2001 comentata (coautor), ed. a 5-a, Ed. Hamangiu, 2021; Drept constitutional. Institutii si proceduri, 4 editii, Ed. Hamangiu, 2010, 2012, 2014, 2019; Dreptul la viata privata si de familie. Jurisprudenta C.E.D.O. (coordonator), Ed. Hamangiu, 2013; Dreptul de acces la o instanta. Jurisprudenta C.E.D.O. (coordonator), Ed. Hamangiu, 2012; Pierderea proprietatii in favoarea statului. Jurisprudenta C.E.D.O. (coordonator), Ed. Hamangiu, 2012; Discriminarea in jurisprudenta C.E.D.O. (coordonator), Ed. Hamangiu, 2012; Arestarea si detentia in jurisprudenta C.E.D.O. (coordonator), Ed. Hamangiu, 2012; Jurisprudenta relevanta a Curtii Constitutionale pe anul 2009 (coautor), Ed. Hamangiu, 2011; Conventia europeana a drepturilor omului. Comentarii si explicatii, ed. a 2-a, Ed. C.H. Beck, 2008; The Legal Nature of the Right to Life. The Consequences of Voluntary Interference with Life, in revista „Philobiblon”.

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina