Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Regimul juridic al contraventiilor ed 2

editia a 2-a
ISBN/ISSN: 978-606-522-424-7
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 40,50 RON
36,41 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
   Regimul juridic al contraventiilor,lucrare aflata acum la a doua editie, reprezinta poate cel mai important comentariu pe articole al legii cadru in materia contraventiilor – O.G. nr. 2/2001. Scopul pe care si l-au propus autorii – cadre universitare, dar si practicieni ai dreptului – este sa traseze regulile generale dupa care trebuie judecata o plangere contraventionala, tinand seama atat de practica neunitara la nivelul instantelor nationale, cat si de pozitia Curtii Europene a Drepturilor Omului referitoare la aplicarea, in materie contraventionala, a principiilor de procedura penala care protejeaza drepturi fundamentale ale persoanei.

    La realizarea comentariilor au fost analizate in special aspectele controversate care apar in activitatea instantelor, fiind prezentate cele mai relevante solutii din practica judiciara, jurisprudenta C.E.D.O. si deciziile Curtii Constitutionale in domeniu, dar si diverse pareri exprimate in literatura juridica de specialitate, toate insotite de opiniile pertinente ale autorilor si de propuneri de lege ferenda care vizeaza imbunatatirea cadrului legal de reglementarea a regimului juridic al contraventiilor.

    Cartea se adreseaza in primul rand judecatorilor care solutioneaza cererile de anulare a proceselor-verbale incheiate de agentii constatatori, dar poate fi utila si celor implicati in comiterea unor contraventii sau celor care constatata si sanctioneaza astfel de fapte.

Detalii tehnice
Data Aparitiei02 mar. 2011
Categorie generalaCoduri si legi comentate
Numar pagini360
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Drept civil. Obligatii - in reglementarea noului Cod civil autor Paul Vasilescu
Indisponibila
Somatia de plata si ordonanta de plata autor Adriana Orosan

Somatia de plata si ordonanta de plata

Practica judiciara si reglementarea din noul Cod de procedura civila
27,00 RON 24,28 RON