Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Regimul juridic al contraventiilor. O.G. nr. 2/2001 comentata

editia a 2-a
ISBN/ISSN: 978-606-522-424-7
Editura: Hamangiu
40,46 lei
36,41 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata
   Regimul juridic al contraventiilor,lucrare aflata acum la a doua editie, reprezinta poate cel mai important comentariu pe articole al legii cadru in materia contraventiilor – O.G. nr. 2/2001. Scopul pe care si l-au propus autorii – cadre universitare, dar si practicieni ai dreptului – este sa traseze regulile generale dupa care trebuie judecata o plangere contraventionala, tinand seama atat de practica neunitara la nivelul instantelor nationale, cat si de pozitia Curtii Europene a Drepturilor Omului referitoare la aplicarea, in materie contraventionala, a principiilor de procedura penala care protejeaza drepturi fundamentale ale persoanei.

    La realizarea comentariilor au fost analizate in special aspectele controversate care apar in activitatea instantelor, fiind prezentate cele mai relevante solutii din practica judiciara, jurisprudenta C.E.D.O. si deciziile Curtii Constitutionale in domeniu, dar si diverse pareri exprimate in literatura juridica de specialitate, toate insotite de opiniile pertinente ale autorilor si de propuneri de lege ferenda care vizeaza imbunatatirea cadrului legal de reglementarea a regimului juridic al contraventiilor.

    Cartea se adreseaza in primul rand judecatorilor care solutioneaza cererile de anulare a proceselor-verbale incheiate de agentii constatatori, dar poate fi utila si celor implicati in comiterea unor contraventii sau celor care constatata si sanctioneaza astfel de fapte.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 02 mar. 2011
Categorie generala Coduri si legi comentate
Numar Pagini 360
Format Carte brosata
Editie a 2-a
Din aceeasi Categorie
-15%
In curand
Remedii si cai de atac in domeniul achizitiilor publice - Dumitru Daniel Serban

Remedii si cai de atac in domeniul achizitiilor publice

Legea nr. 101/2016 – geneza, interpretare, limite, perspective
120,00 lei 102,00 lei

Legea contenciosului administrativ. Comentata si adnotata. Editia a 4-a

cuprinde legislatie, jurisprudenta si doctrina
119,00 lei 107,10 lei