Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Asigurari sociale

ISBN/ISSN: 978-973-127-512-3
49,00 lei
44,10 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Contemporani ai unei mult prea indelungate perioade de efervescenta legislativa, aparuta pe fondul unei continue restructurari si reasezari a sistemelor sociale, intr-un cadru care, afirmativ, se doreste a fi unul esentialmente european, asistam la aceasta zbatere avand constiinta finalului inevitabil, care ne va aduce, probabil, stabilitate.

In aceste timpuri, ramane celor chemati sa rosteasca dreptul optiunea exprimarii prin scris, intr-un efort comun de a decripta "intentia legiuitorului" pentru a oferi predictibilitate hotararilor judecatoresti, garantie imanenta a impartialitatii in actul de justitie.

Acesta este contextul in care am inteles sa uzam de instrumente la indemana, precum elaborarea unor culegeri de jurisprudenta, in speranta ca ele vor contribui, fie si intr-o mica masura, la unificarea practicii judiciare in anumite materii.

Culegerea "Asigurari sociale" reuneste decizii recente ale instantelor judecatoresti din tara, preponderent ale Curtii de Apel Cluj si Tribunalului Bistrita-Nasaud, pronuntate in materia asigurarilor sociale, astfel cum este aceasta reglementata prin Legea nr. 19 din 17 martie 2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.

De asemenea, lucrarea "Asigurari sociale" cuprinde referinte cu privire la modificarile legislative intervenite, precum si note ale autorilor, determinate de o diferita intelegere a normei, in aplicatia ei particulara.

Cum organizarea sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale este, astazi, o problema actuala, iar exercitarea dreptului la asigurari sociale de stat, cu precadere a dreptului la pensie, a generat si se estimeaza ca va genera numeroase litigii, masura a valorii legii, aceasta culegere se adreseaza nu doar practicienilor dreptului, ci si publicului larg, oferind posibile repere.

Capitolul I CALCUL PENSII
Capitolul II STAGIUL DE COTIZARE
Capitolul III CUMUL PENSIE
Capitolul IV GRUPA DE MUNCA
Capitolul V PENSIONARE ANTICIPATA
Capitolul VI PENSIE DE SERVICIU
Capitolul VII PENSIE DE URMAS
Capitolul VIII RENTA
Capitolul IX CONTRIBUTII, INDEMNIZATII, DESPAGUBIRI
Capitolul X DECIZIE DE DEBIT

Detalii tehnice
Data Aparitiei 17 aug. 2011
Categorie generala Jurisprudenta
Numar Pagini 560
Format Carte brosata
De acelasi Autor

Competenta

Jurisprudenta relevanta
54,00 lei 48,60 lei
Indisponibila
Imagine Ajutorul public judiciar in materie civila

Ajutorul public judiciar in materie civila

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51 din 21 aprilie 2008
42,00 lei 37,80 lei