Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de drept Societar - Editia 2019

ISBN/ISSN: 978-606-8794-72-3
350,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Tratat de drept Societar, publicat acum intr-o a doua editie, continua sä reprezinte un reper in materie macar prin faptul ca nu are concurenta directa.

De altfel, ideea unui tratat de drept societar a plecat exact de la realitatea inexistentei unuia, de-a lungul timpului. Desigur, exista monografii bune sau chiar remarcabile. De asemenea, exista tratate de drept comercial in care dreptul societar ocupa o parte mai mica sau mai mare, dar toate acestea nu pot suplini uriasul continut al unui tratat dedicat dreptului societar, cu caracteristicile sale proprii.

Remarcam, si cu aceasta ocazie, pe de-o parte, prezumtiva lipsa de vointa a legiuitorului de a republica macar Legea nr. 31/1990, cu multele ei erori, neajunsuri si imperfectiuni (cu siguranta ca adoptarea unei legi noi ar fi de preferat, dupa o ampla cercetare si dezbatere in cadrul unui colectiv de specialisti). Pe de alta parte, remarcam efervescenta legislativa in domeniul dreptului societar special al pietei de capital, desi cu multele ei greseli de integrare a unor institutii juridice straine, inclusiv ca urmare a unei defectuoase transpuneri a dreptului european.

La fel ca prima editie, tratatul se bazeaza pe o bibliografie ce cuprinde aproape tot ce s-a publicat in Romania in domeniul dreptului societar, de la momentul adoptarii, in 1889, a primului nostru Cod, , comercial si pana astazi, precum si, atat cat este comun, in domeniul dreptului civil, dar si valoroase lucrari din strainatate. Au fost, desigur, adaugati autori — romani si straini — care au abordat tema dreptului societar in ultimele lor lucrari si articole. De asemenea, tratatul a fost actualizat cu recentele modificari ale legislatiei.

Autorul

Detalii tehnice
Data aparitiei05 iul. 2019
Categorie generalaTratate
Numar pagini1536
Tip coperta165x235 mm, Carte cartonata
DE ACELASI AUTOR - Sebastian Bodu

Infractiuni economice. Editia 2023

Infractiunile la regimul societatilor. Infractiunile la regimul insolventei. Infractiunile de evaziune fiscala. Comentarii si explicatii. Adnotari cu jurisprudenta
150,00 RON