Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept administrativ. Vol. II

Activitatea administratiei publice. Domeniul public. Contenciosul administrativ. Raspunderea administrativ-contraventionala
ISBN/ISSN: 978-606-39-0295-6
40,00 lei
36,00 lei
Disponibilitate: Disponibil la comanda
Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari

Lucrarea Drept administrativ. Vol. II a fost conceputa ca un instrument de studiu pentru studentii si masteranzii de la facultatile de drept sau de administratie publica.

Volumul al II-lea din cursul Drept administrativ este structurat in 13 capitole, organizate in patru parti. Prima parte abordeaza problematica activitatii administratiei publice, insistandu-se in mod necesar pe actul administrativ, care este cea mai importanta forma a acestei activitati. In capitolele corespunzatoare acestei parti sunt prezentate principalele aspecte conceptuale privind actul administrativ si sunt analizate pe larg conditiile de valabilitate si efectele juridice ale actului administrativ. Un capitol separat este dedicat contractului administrativ, institutie juridica care cunoaste in ultimii ani o dezvoltare fara precedent. A doua parte are in vedere domeniul public si, in mod special, modalitatile de valorificare a bunurilor ce fac obiect al proprietatii publice. A treia parte a lucrarii este dedicata controlului asupra activitatii administratiei publice, reprezentand o cercetare aprofundata asupra contenciosului administrativ (notiune, trasaturi, conditii de admisibilitate ale actiunii directe, acte administrative exceptate de la controlul de legalitate in contenciosul administrativ, procedura contenciosului administrativ). Ultima parte este referitoare la raspunderea in dreptul administrativ, fiind analizate in trei capitole formele traditionale de raspundere: raspunderea administrativ-disciplinara, raspunderea administrativ-contraventionala si raspunderea administrativ-patrimoniala.

Puncte forte:
Lucrarea Drept administrativ. Vol. II valorifica o ampla bibliografie, fiind evidenta preocuparea autorului de a prezenta principalele opinii si teorii exprimate in doctrina cu privire la institutiile administrative analizate. O parte dintre aceste opinii sunt abordate intr-o maniera critica, cu sublinierea elementelor de divergenta si asumarea unei perspective personale. Fiind destinata in primul rand studentilor, lucrarea este construita intr-un limbaj accesibil, textul fiind structurat pe capitole, sectiuni si paragrafe in scopul delimitarii ideilor esentiale. In afara de aspectele doctrinare, autorul a avut in vedere si modificarile normative recente cu incidenta in tematica lucrarii, precum si principalele interpretari din practica judiciara.

Lucrarea se adreseaza studentilor care studiaza disciplina Drept administrativ, practicienilor din sfera profesiilor juridice, personalului din administratia publica si, nu in ultimul rand, tuturor celor interesati de fenomenul administratiei publice.

Despre autor:
Dan Constantin Mata – lector universitar doctor la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi; avocat in Baroul Iasi.

Detalii tehnice
Data Aparitiei iun. 2018
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 248
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Drept administrativ. Vol. I

Notiuni introductive. Organizarea administratiei publice. Functia publica si functionarul public
45,00 lei 40,50 lei
De acelasi Autor

Drept administrativ. Vol. I

Notiuni introductive. Organizarea administratiei publice. Functia publica si functionarul public
45,00 lei 40,50 lei

Securitatea nationala

Concept. Reglementare. Mijloace de ocrotire
55,00 lei 49,50 lei