Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept administrativ. Vol. I

Notiuni introductive. Organizarea administratiei publice. Functia publica si functionarul public
ISBN/ISSN: 978-606-673-976-4
Pret de coperta: 45,00 RON
45,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea a fost conceputa ca un instrument de studiu pentru studentii si masteranzii de la facultatile de profil juridic sau administrativ.

Lucrarea Drept administrativ. Vol. I este structurata in 19 capitole, organizate in trei parti. Prima parte cuprinde notiunile generale cu un caracter introductiv necesare oricarui curs de drept administrativ. Sunt prezentate in cuprinsul acestei parti aspectele conceptuale privind administratia publica si dreptul administrativ, normele si izvoarele dreptului administrativ, elementele si clasificarea raporturilor de drept administrativ. A doua parte este dedicata organizarii administratiei publice, reprezentand o cercetare aprofundata asupra organizarii, functionarii, atributiilor si raspunderii autoritatilor administratiei publice, atat de la nivel central, cat si local. In cuprinsul acestei parti, o atentie speciala a fost acordata problemelor generale privind organizarea administratiei publice, precum si evolutiei istorice a acestei organizari din perioada moderna si pana in prezent. Ultima parte are in vedere notiunea de functie publica si statutul juridic al functionarului public, astfel cum este prevazut in reglementarea actuala.

Lucrarea Drept administrativ. Vol. I valorifica o ampla bibliografie, fiind evidenta preocuparea autorului de a prezenta principalele opinii si teorii exprimate in doctrina cu privire la institutiile administrative. O parte din aceste opinii sunt abordate intr-o maniera critica, cu sublinierea elementelor de divergenta si asumarea unei perspective personale. Fiind destinata in primul rand studentilor, lucrarea este construita intr-un limbaj accesibil, textul fiind structurat pe capitole, sectiuni si paragrafe in scopul delimitarii ideilor esentiale. In afara de aspectele doctrinare, autorul a fost preocupat si de impactul modificarilor normative recente, astfel incat lucrarea corespunde si acestor exigente.

Lucrarea se adreseaza studentilor care studiaza disciplina Drept administrativ si stiinta administratiei, practicienilor din sfera profesiilor juridice, personalului din administratia publica si, nu in ultimul rand, tuturor celor interesati de fenomenul administratiei publice.

Despre autor:
Dan Constantin Mata – lector universitar doctor la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi; avocat in Baroul Iasi.

Detalii tehnice
Data aparitiei05 ian. 2017
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini328
Tip copertaCarte brosata