Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Codul muncii - comentat. Editia a 2-a

Protectia datelor personale. Telemunca, munca virtuala si alte forme de munca
ISBN/ISSN: 978-606-39-0405-9
109,00 lei
98,10 lei
Disponibilitate: In stoc

Codul muncii comentat, editia a 2-a, mult completata si revizuita, are in vedere analizarea relatiilor de munca sub influenta si in contextul evolutiei tehnologiilor informationale si de comunicatii, a digitalizarii sistemelor de administrare a resurselor umane, precum si a digitalizarii si automatizarii proceselor de productie a bunurilor si serviciilor, al noii revolutii industriale, Industria 4.0.

Aceasta noua editie expune detaliat, intr-o singura abordare organica, cercetarea clasica a textelor Codului muncii, coroborate cu legislatia conexa, si, totodata, analiza actuala a transformarilor (dezvoltarilor) succesive a raporturilor de munca si a relationarii intre lucratori si angajatori.

Astfel, de la „simplul” drept al lucratorilor la protectia datelor cu caracter personal, prin adoptarea noilor reglementari, lucrarea trateaza o noua serie de principii specifice, particulare in acest domeniu, dar si o noua categorie de drepturi si obligatii reciproce, distincte de cele existente pana in prezent. Pornind de la prestarea muncii la domiciliu, sub influenta tehnicilor actuale de procesare, de transmitere si stocare a datelor si informatiilor, noile reglementari legislative ofera alternativa desfasurarii activitatilor in regim de telemunca (teleworking sau telecommuting), a muncii virtuale in general. De asemenea, flexicuritatea pietei muncii, pe langa contractul-tip de munca, reclama incheierea si a altor tipuri de contracte de munca, nestandardizate, la fel de serioase, cum a fi contractul de munca „on-call” sau contractul de „job-sharing”.

Mai mult ca oricand, toate aceste aspecte creeaza o simbioza fireasca si necesara, intre uman si artificial, intre creativitate si automatizare, intre clasic si modern, ca mijloc si scop al derularii, reciproc avantajoase, a raporturilor de munca.

Asemanator editiei anterioare, lucrarea de fata este un bine-venit instrument de studiu si de lucru destinat, in primul rand, practicienilor (avocati, juristi, magistrati, consilieri juridici si de resurse umane), dar si studentilor, angajatorilor si lucratorilor.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 22 feb. 2019
Categorie generala Coduri si legi comentate
Numar Pagini 514
Format Carte cartonata
Editie a 2-a
Alti clienti au cumparat si

Codul civil si Legea de punere in aplicare. Editie actualizata la 6 februarie 2019 – spiralat

corespondenta cu reglementarile anterioare, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa si index alfabetic
49,00 lei 44,10 lei

Regulamentul intern

Indrumar pentru angajatori si angajati
35,00 lei 31,50 lei

Codul de procedura civila si taxele de timbru. Editie 2019

Studiu introductiv – analiza modificarilor aduse prin Legea nr. 310/2018 – Gabriel Boroi, Delia Narcisa Theohari
39,00 lei 35,10 lei
De acelasi Autor
Din aceeasi Categorie

Codul muncii si legea dialogului social

Comentarii si explicatii
85,00 lei 76,50 lei

Codul muncii comentat si adnotat

cu legislatie conexa si jurisprudenta relevanta
119,00 lei 107,10 lei

Codul muncii - Comentat si adnotat

actualizata la 18 august 2015
39,99 lei 35,99 lei