Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de drept social international si european

ISBN/ISSN: 78-606-39-0406-6
79,00 lei
71,10 lei
Disponibilitate: In stoc

Aceasta lucrare cu caracter singular in literatura de specialitate europeana din ultimul deceniu concretizeaza convingerea autorilor ei conform careia abordarea sociala este o conditie indispensabila a succesului ideii europene si a fiecarui stat membru, cu atat mai mult cu cat contemporaneitatea confrunta lumea la nivel global cu provocari fundamentale a caror rezolvare solicita luarea in considerare tocmai a acestor aspecte.

In cuprinsul lucrarii conceptul de „drept social” este abordat dintr-o perspectiva multifateta care nu se limiteaza la aspectele ce vizeaza reglementarea raporturilor de munca si securitate sociala, ci are un caracter agregat cuprinzand aspecte precum egalitatea si nediscriminarea, toleranta si diversitatea culturala sau problematica migrantilor.

Pe acest fundament principial am structurat informatia prezentata, sperand ca demersul nostru stiintific va contribui la recunoasterea importantei abordarii din perspectiva sociala a problemelor cu care se confrunta societatile moderne si europene in general, dar si cea autohtona in special.

Dupa cum se stie, o prioritate a Uniunii Europene este instituirea unui Pilon al drepturilor sociale, o sansa si pentru Romania in care provocarile sociale sunt complexe iar abordarea eficienta a acestora este esentiala pentru asigurarea caracterului solidar al societatii si reactivarii parghiilor de progres economic si social.

Cei interesati vor gasi in paginile lucrarii prezentarea normelor si standardelor internationale si europene in materie sociala, precum si solutiile jurisprudentiale reprezentative si la zi ale instantelor europene, autorii nedisimulandu-si intentiile nu numai informative, dar si formative in materia drepturilor sociale.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 26 feb. 2019
Categorie generala Tratate
Numar Pagini 572
Format 165x235 mm
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Din aceeasi Categorie

Tratat privind timpul de munca si timpul de odihna

legislatie, doctrina, jurisprudenta
69,00 lei 62,10 lei

Tratat privind raspunderea pentru daune in raporturile de munca

Legislatie. Doctrina. Jurisprudenta
69,00 lei 62,10 lei

Dreptul social al Uniunii Europene in practica - Partea I

Conceptul de lucrator. Principiul nediscriminarii. Protectia lucratorilor. Cooperarea transfrontaliera. Modelul social european
60,00 lei 54,00 lei