Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Traficul si consumul ilicit de droguri si precursori

Combaterea traficului si consumului ilicit de droguri si precursori prin mijloace de drept penal
ISBN/ISSN: 978-973-127-343-3
Pret de coperta: 44,00 RON
39,60 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

   Tinand seama de evolutia legislatiei nationale in materie, precum si de adaptarea acesteia la reglementarile comunitare, monografia isi propune sa ofere o prezentare de ansamblu a doctrinei nationale si straine  din domeniul substantelor psihoactive, in lumina modificarilor si completarilor prevederilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, a dreptului comparat in materie, deopotriva, fiind avute in vedere si prevederile dreptului primar si secundar comunitar.

   De asemenea, am cautat ca solutiile teoretice sa fie corelate cat mai complet cu opiniile exprimate si fundamentate in doctrina de specialitate si cu solutiile celei mai recente practici judiciare nationale, cat si cu jurisprudenta Curtii Europene de Justitie.

   Monografia este structurata pe trei parti; prima parte dedicata controlului international si comunitar al substantelor psihoactive, cea de a doua, regimului juridic al drogurilor si precursorilor in dreptul romanesc si dreptul comparat, si nu in ultimul rand, combaterii traficului si consumului ilicit de droguri si precursori prin mijloace de drept penal.

   Caracterul analitic al lucrarii confera uneori opinii diferite, identificand si clarificand anumite probleme juridice pe care le reclama practica judiciara nationala.

   Lucrarea "Traficul si consumul ilicit de droguri si precursori" este utila atat studentilor facultatilor de drept, cat si altor categorii de juristi, practicieni
si teoreticieni ai dreptului.

Detalii tehnice
Data Aparitiei14 oct. 2010
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini564
Tip copertaCarte brosata