Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Droguri ilicite - Legea nr. 143/2000, jurisprudenta si comentarii

ISBN/ISSN: 978-973-127-226-9
Pret de coperta: 65,00 RON
65,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
  Prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri constituie preocupari majore ale societatii contemporane.
  Amplificarea si diversificarea fenomenului infractional in aceasta materie au determinat reactii multiple, atat in plan national, cat si international.
  Au fost create organisme specializate, au fost elaborate si puse in aplicare strategii complexe si planuri de actiune, s-au produs frecvente mutatii legislative, au fost efectuate studii de specialitate, perfectionari profesionale, s.a.  toate avand ca tinuta comuna acest dusman redutabil: DROGUL.
  Oricat de avansata ar fi legislatia antidrog, nu trebuie ignorat faptul ca legea nu se sustine prin ea insasi, ci trebuie insotita de un complex de elemente care sa-i asigure viabilitatea si eficienta. Prin urmare, ea nu poate fi ordinul arbitrar al unei vointe neconditionate, ci este expresia necesitatilor practice si rezultatul experientei. Iata de ce este esential rolul celui care interpreteaza si aplica legea, intrucat "nascut din jurisprudenta, dreptul traieste prin jurisprudenta". In alti termeni, o lege are atata valoare, produce atata efect bun cata valoare are omul chemat sa o aplice.
  In acest context, prezenta lucrare constituie indubitabil o contributie insemnata, care inavuteste patrimoniul publicisticii juridice de specialitate.
  Scrisa metodic, dupa un efort de documentare considerabil, care vizeaza studierea legislatiei interne si internationale, a doctrinei si jurisprudentei, lucrarea este in sine o pledoarie concludenta pentru normalitate, pentru proteguirea individului de sine intr-o lume in care zagazurile morale au fost spulberate.

Judecator dr. DAN LUPASCU

Capitolul  I  Introducere în studiul practicii judiciare referitoare  la  traficul si consumul ilicit  de droguri (prevenirea)
Capitolul II  Legislatie, teorie si practica judiciara privind  faptele  prevazute  de articolul 2 din Legea nr. 143/2000      
Capitolul III  Legislatie, teorie si practica judiciara privind faptele prevazute de articolul 3 din Legea nr. 143/2000    
Capitolul IV  Legislatie, teorie si practica judiciara privind faptele prevazute de articolul 4 din Legea nr. 143/2000    
Capitolul V  Legislatie, teorie si practica judiciara privind faptele prevazute de articolul 5 din Legea nr. 143/2000
Capitolul VI  Aspecte  din practica judiciara privind aplicarea altor dispozitii din legea nr. 143/2000
Capitolul VII  Practica judiciara privind traficul  ilicit de droguri în caile de atac ordinare Capitolul VIII  Concluzii privind legislatia si practica judiciara din România în prevenirea si combaterea traficului ilicit de droguri, comparativ cu cea existenta  în unele tari membre al Uniunii Europene     

Detalii tehnice
Data aparitiei15 feb. 2010
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini550
Tip copertaCarte brosata