Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Studii de drept procesual penal si teoria generala a dreptului

ISBN/ISSN: 978-606-39-0122-5
30,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

In anul 2014, tot la editura de prestigiu Universul Juridic, am publicat monografia „Studii de drept penal, drept penal comunitar si administrativ (achizitii publice)”.

Lucrarea cuprindea o culegere de articole publicate in reviste de drept recunoscute, precum si la conferinte internationale, sesiuni de comunicari stiintifice sau alte publicatii de specialitate, insa aceasta nu a cuprins toate articolele publicate in activitatea mea didactica.

In perioada 2014-2017 am continuat sa public articole in reviste de specialitate sau la conferinte nationale cu participare internationala. Am facut asta si dintr-o obligatie didactica, dar in mare masura si din dorinta a-mi arata opinia in legatura cu unele aspecte teoretice si practice. Unele dintre articole, in special cele de procedura penala, au izvorul in procese penale in care am asigurat reprezentarea si asistenta juridica, in calitate de avocat.

Altele, la prima vedere, nu au nimic comun cu rigorile stiintifice (abstract, keywords etc.), dar sunt unele aspecte ale societatii la care incerc sa dau un raspuns, asa cat pot si cat ma pricep eu.
Nicicand nu a fost atat de mult de scris odata cu aparitia noilor coduri, si ma refer aici in special la Codul penal si Codul de procedura penala.

Totodata, am descoperit si cateva articole mai vechi nepublicate in prima lucrare, pe care am considerat ca este bine sa le cuprinda aceasta carte.

In analiza textelor, draga cititorule, te rog sa te raportezi la perioada respectiva si la legislatia vremii, care, asa cum stim cu totii, se schimba foarte des, am putea spune ca asistam la o „hemoragie” legislativa.
De asemenea, cartea se bucura de o prefata de exceptie scrisa de distinsa doamna profesoara Diaconu Nicoleta, careia ii sunt sincer recunoscator.
Autorul

Detalii tehnice
Data aparitiei25 oct. 2017
Categorie generalaVariae
Numar pagini192
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si

Drept penal. Partea generala. Curs teoretic in domeniul licentei (I)

● Notiuni introductive. Aplicarea legii penale. Infractiunea ● Extrase de practica relevanta ● Materiale auxiliare de lucru
150,00 RON