Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Sinteze de procedura penala. Partea generala. Editia a 2-a

Vol. I si Vol. II
ISBN/ISSN: 978-606-18-1083-3
Editura: C.H. Beck
219,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Scrisa de unul dintre membrii Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod de procedura penala, lucrarea contine un comentariu aprofundat si clar al noilor institutii de Procedura penala, Partea generala, in scopul intelegerii intentiei legiuitorului, dar si a modului in care se aplica in practica noile dispozitii procesual penale. Aceasta nu contine doar informatii complete pe fiecare tema de Procedura penala, Partea generala, dar si acele detalii care fac diferenta in sustinerea oricarui examen, fie de licenta, de admitere la Institutul National al Magistraturii, in magistratura sau avocatura, de promovare in functii de executie a magistratilor, de capacitate al magistratilor stagiari, respectiv definitivat al avocatilor stagiari. Lucrarea acopera atat examenele tip test-grila, cat si cele pentru proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice, in acest sens:
•    sunt evidentiate operatiile gandirii – analiza, sinteza, generalizare – si trasaturi ale procesului de gandire, cum ar fi: flexibilitatea si dimensiunea critica in analiza institutiilor de procedura penala;
•    tratarea subiectelor angajeaza cat mai multe posibilitati de analiza, de sinteza si de generalizare din partea candidatilor.

Din aceasta perspectiva, prezenta lucrare constituie una dintre cele mai performante carti de Procedura penala, Partea generala, in intelegerea si aplicarea Noului Cod de procedura penala.

Editia a 2-a a lucrarii Sinteze de procedura penala. Partea generala cuprinde:
•    peste 600 de noi comentarii in materia actiunii civile, competentei, probelor, masurilor preventive, masurilor asiguratorii si a sanctiunilor procedurale;
•    analiza deciziilor Curtii Constitutionale, precum si a tuturor solutiilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in recurs in interesul legii si hotarari prealabile pana in aprilie 2021;
•    analiza competentelor Parchetului European;
•    jurisprudenta recenta relevanta in aplicarea Noului Cod de procedura penala (in mare parte nepublicata);
•    comentarii detaliate ale tuturor modificarilor aduse Noului Cod de procedura penala, prevazute in Legea nr. 217/2020 (M.Of. nr. 1012 din 30 octombrie 2020), Legea nr. 228/2020 (M.Of. nr. 1019 din 2 noiembrie 2020), Legea nr. 284/2020 (M.Of. nr. 1201 din 9 decembrie 2020) si Legea nr. 6/2021 (M.Of. nr. 167 din 18 februarie 2021).

Puncte forte
•    informatii complete pe fiecare tema de Procedura penala, Partea generala;
•    structurare si prezentare a informatiilor apte de a face lucrarea facil de parcurs;
•    analiza tuturor solutiilor pronuntate in recurs in interesul legii si hotarari prealabile pana in aprilie 2021;
•    analiza deciziilor Curtii Constitutionale;
•    bogata jurisprudenta a instantelor in aplicarea Noului Cod de procedura penala;
•    acopera atat examenele tip test-grila, cat si cele pentru proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice.

Recomandari - pentru completarea cunostintelor puteti studia si:
Sinteze de Drept penal. Partea generala (vol. I + vol. II). Editia a 2-a

Sinteze de Drept penal. Partea speciala (vol. I + vol. II). Editia a 2-a

Despre autor
Mihail UDROIU este doctor in drept si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplinele drept penal si drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal si al proiectului Noului Cod de procedura penala si al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale. Autor a peste 60 de studii si articole publicate in reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juristilor si de Academia Romana pentru 4 lucrari.

Detalii tehnice
Data aparitiei20 apr. 2021
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini1488
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata
Editiea 2-a