Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Rolul organizatiilor internationale in solutionarea pasnica a diferendelor internationale

ISBN/ISSN: 978-973-127-263-4
39,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

   Intr-o lume a interdependentelor tot mai accentuate si a globalizarii, organizatiile internationale s-au modificat multiplicat intr-un timp relativ redus si si-au intarit tot mai mult vocea si influenta in contextul international. In prezent, omenirea parcurge o perioada extrem de dificila de reasezare politica, de reimpartire a sferelor de influenta, accentuata de cea de-a doua criza economico-financiara mondiala grava.

   Pornind de la aceasta realitate, si fara a avea pretentia de a fi epuizat toate aspectele, lucrarea "Rolul organizatiilor internationale in solutionarea pasnica a diferendelor internationale" are ca obiect de studiu problematica atat de vasta si complexa a subiectului abordat si a modului in care organizatiile internationale actioneaza in spiritul acestui principiu fundamental al dreptului international.

   Problematica abordata - de constanta actualitate atat pentru societatea internationala, in ansamblul ei, cat si pentru ordinea interna - a necesitat prelucrarea unui volum mare de informatii si de date cu caracter interdisciplinar, si analizarea lor in dinamica, evolutia si ineditul care le caracterizeaza.

   Subliniind in mod egal meritele, dar si limitele contributiei aduse in domeniu de organizatie mondiala de asigurare a pacii si a securitatii, menita a preintampina agresiunea si a inlatura pericolul de razboi printr-o colaborare stransa si permanenta cu toate statele lumii - si de catre unele organizatii regionale considerate a fi reprezentative pentru viata politica regionala), lucrarea "Rolul organizatiilor internationale in solutionarea pasnica a diferendelor internationale" incearca sa completeze tabloul de ansamblu al literaturii de drept international public din tara noastra si sa constituie un sprijin pentru cei cu preocupari in acest domeniu stiintific.

 

LISTA DE ABREVIERI

Introducere
 

CAPITOLUL 1 – Solutionarea pasnica a diferendelor- obligate juridica  si necesitate a prevenirii conflictelor

CAPITOLUL 2 -  Modalitati de solutionare pascnica a diferendelor

CAPITOLUL 3 - O.N.U. – Organizatie international cu rolul principal in asigurarea pacii si securitatii internationale

CAPITOLUL 4 – Cadrul regional – component esentiala a sistemului mecanismelor de solutionare pasnica a diferendelor internationale

CAPITOLUL 5 - Sisteme jurisdictionale cu competenta speciala

 

CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE
 
Anexe
Detalii tehnice
Data aparitiei25 nov. 2010
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini556
Tip copertaCarte brosata