Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept international public. Volumul II - editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-18-0333-0
Editura: C.H. Beck
54,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Cursul universitar „Drept international public” continua cu volumul II si  examineaza unele din principalele institutii si structuri institutionale prin intermediul carora se ordoneaza relatiile din societatea internationala contemporana, tratand subiecte precum solutionarea pasnica a diferendelor, raspunderea internationala a unui stat fata de alt stat ori fata de comunitatea internationala in ansamblul sau sau limitele recursului la forta in dreptul international contemporan.  

Mai mult decat atat, lucrarea reprezinta un „mic ghid” pentru intelegerea modului de constituire si functionare a organizatiilor internationale, ca entitati distincte ale ordinii juridice internationale. Este prezentata, mai  ales, Organizatia Natiunilor Unite in complexitatea sa. De asemenea, pentru a ilustra diversitatea celorlalte organizatii internationale interguvernamentale, care domina scena internationala  contemporana, au fost selectate institutiile specializate din sistemul Natiunilor Unite si principalele trei Organizatii Europene si Euroatlantice.

In aceasta  a 2-a editie, sunt prezentate o serie de abordari mai recente sau concepte noi precum: raspunderea de a proteja, noile generatii de „sanctiuni inteligente”, progresele codificarii institutiei raspunderii organizatiilor internationale, modalitati de implicare a NATO in operatiuni de mentinere a pacii.

Recomandare:
Pentru o analiza completa a problematicii cu privire la dreptul international public recomandam consultarea lucrarii de fata impreuna cu Drept international public. Volumul I. Editia 2.

Din cuprins:
•    examinarea principalelor institutii si structuri institutionale prin intermediul carora se ordoneaza relatiile din societatea internationala contemporana
•    mijloacele de solutionare pasnica a diferendelor conform dreptului international contemporan
•    conditiile raspunderii internationale a unui stat fata de alt stat ori fata de comunitatea internationala in ansamblul sau
•    sistemul institutiilor specializate ONU
•    limitele recursului la forta in dreptul international contemporan
•    constituirea si functionarea organizatiilor internationale

Puncte forte:
•    Lucrarea constituie un ghid pentru intelegerea modului de constituire si functionare a organizatiilor internationale
•    Prezentarea activitatii Organizatiei Natiunilor Unite  de la constituirea sa pana in prezent, dar si a institutiilor specializate din sistemul ONU
•    Prezentarea Consiliului Europei, OSCE si NATO
•    Analiza unor concepte recente si controversate: raspunderea de a proteja, noile generatii de „sanctiuni inteligente”, progresele codificarii institutiei raspunderii organizatiilor internationale, modalitati de implicare a NATO in operatiuni de mentinere a pacii.
•    Anexe pedagogice la sfarsitul fiecarui capitol cu sugestii de dezbateri si eseuri
•    Referinte bibliografice specifice fiecarui capitol

Public tinta:
Studenti si masteranzi in domeniul dreptului, relatiilor internationale, stiintelor politice, dar si practicieni in domeniul diplomatiei, relatiilor internationale, administratiei publice, ca si pentru  toti cei interesati sa urmareasca legatura dintre „traditional” si „contemporan” in functionarea ordinii juridice internationale.

Detalii tehnice
Data aparitiei08 apr. 2014
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini296
Tip copertaCarte brosata