Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Protectia penala a pietei de capital

ISBN/ISSN: 978-606-18-0042-1
Editura: C.H. Beck
32,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea reprezinta un studiu aprofundat al infractiunilor prevazute in Legea nr. 297/2004 privind piata de capital, cu modificarile si completarile ulterioare. Porneste de la identificarea continuturilor legale ale acestora cu sanctiunile aferente, analizeaza apoi aspectele comune tuturor acestor infractiuni, pentru ca in final sa fie analizata fiecare infractiune in parte.

Intrucat, in opinia autorului, Legea nr. 297/2004 ar trebui sa inregistreze progrese semnificative la capitolul tehnica legislativa in materia incriminarii, sunt sesizate deficientele in aceasta privinta si se propune un model de incriminare a acestor fapte, care sa aiba avantajul de a contine, in general, norme penale complete, distincte pentru fiecare comportament prohibit in parte, de a diversifica arealul sanctionator, in functie de calitatea subiectului activ si de a spori sanctiunile in raport cu cele existente in prezent.

La propunerea de sporire a sanctiunilor, s-a tinut seama si de conceptia de ansamblu, manifestata la nivelul Noului Cod penal, aceea de a scadea pedepsele in raport cu cele prevazute in Codul penal in vigoare. Asa fiind, modelul isi va pastra validitatea si dupa intrarea in vigoare a Noului Cod penal, existand corelare.

Detalii tehnice
Data aparitiei18 mai 2012
Categorie generalaStudii si monografii
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Catalin Tiganoia