Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Procedura penala. Partea generala. Editia a 6-a

Volumul I si Volumul II
ISBN/ISSN: 978-606-18-0878-6
Editura: C.H. Beck
199,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Scrisa de unul dintre membrii Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod de procedura penala, lucrarea contine un comentariu aprofundat si clar al noilor institutii de procedura penala, Partea generala, in scopul intelegerii intentiei legiuitorului, dar si a modului in care se aplica in practica noile dispozitii penale. Lucrarea nu contine doar informatii complete pe fiecare tema de Drept procesual penal, Partea generala, dar si acele detalii care fac diferenta in sustinerea oricarui examen, fie de licenta, de admitere la INM, in magistratura sau avocatura, de promovare in functii de executie a magistratilor, de capacitate al magistratilor stagiari, respectiv definitivat al avocatilor stagiari.

Editia noua cuprinde:
•    peste 1500 de noi comentarii;
•    dezvoltarea analizelor si suplimentarea exemplelor pentru competenta, probele, masurile preventive si alte masuri procesuale penale s.a.;
•    analiza deciziilor Curtii Constitutionale, precum si a tuturor solutiilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in recurs in interesul legii si hotarari prealabile pana in iunie 2019;
•    jurisprudenta recenta relevanta in aplicarea Noului Cod de procedura penala (in mare parte nepublicata);
•   comentarii detaliate ale tuturor modificarilor prevazute in Legea de modificare a Codului de procedura penala, precum si corelatiile necesare unei bune intelegeri a materiei.

Din cuprins
•    solutii jurisprudentiale ale instantei supreme si ale altor instante nationale;
•    prezentare detaliata a comentariilor privind competenta, probele, masurile preventive si alte masuri procesuale penale s.a.;
•    jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului in cauzele contra Romaniei, in scopul relevarii modului in care normele NCPP trebuie interpretate din perspectiva instantei de la Strasbourg;
•    peste 100 de grile si raspunsuri.

Puncte forte
•    una dintre cele mai performante carti de Procedura penala, Partea generala in intelegerea si aplicarea NCPP si a Legii de modificare a Codului de procedura penala
•    editie noua, actualizata in iunie 2019
•    noua structurare si prezentare a informatiilor apte de a face lucrarea mult mai facil de parcurs
•    informatii complete pe fiecare tema de Procedura penala, Partea generala
•    peste 1500 de noi comentarii ale institutiilor de Procedura penala, Partea generala
•    analiza tuturor solutiilor pronuntate in recurs in interesul legii si hotarari prealabile pana in iunie 2019
•    acopera atat examenele tip test-grila, cat si cele pentru proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice
•    analiza deciziilor Curtii Constitutionale

A se vedea, pentru mai multe detalii si Procedura penala. Partea speciala Editia a 6-a de Mihail Udroiu

Despre autor
Mihail UDROIU este doctor in drept si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplinele drept penal si drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal si al proiectului Noului Cod de procedura penala si al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale. Autor a peste 60 de studii si articole publicate in reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juristilor si de Academia Romana pentru 4 lucrari.

Foarte proaste cărțile
legea de modificare a fost declarată în ansamblul său neconstiu septembrie Aceste cărți sunt scrise după o lege de modificare a Codului de Procedură Penală care nu doar că nu a intrat niciodată în vigoare, dar în data de 19 Septembrie 2019 legea de modificare a fost declarată în ansamblul său neconstituțională de către CCR.
Ca rezumat, cărțile sunt scrise după un cod de procedură paralel care nu a intrat în vigoare, deci sunt absolut inutile. Cumpărarea reprezintă o completă risipă de bani.

{Editura Hamangiu

Vă mulțumim pentru mesaj!

Vă respectăm pe deplin opinia, dar nu putem fi de acord cu ea, întrucât nu reflectă realitatea.
Decizia CCR prin care a fost declarată neconstituțională Legea de modificare a Codului de procedură penală este decizia nr. 467/29.07.2019 (19 septembrie 2019 este data la care decizia a fost comunicată Parlamentului).
Cartea pe care o criticați a fost publicată pe 28 iunie 2019. După cum vă puteți imagina, elaborarea unei noi ediții de către autor și, apoi, pregătirea cărții pentru tipar, sunt procese care durează minim 6 luni (poate mult mai mult, având în vedere anvergura lucrării). Or, la finalul anului 2018 și chiar în prima parte a anului 2019, modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală în sensul dorit de Parlament, părea absolut iminentă.
De aceea, ni se pare pe deplin justificată decizia autorului de a elabora această ediție având în vedere atât textele în vigoare ale CPP, cât și textele ce urmau a fi modificate prin respectiva lege. Oricum, pasajele afectate de modificări sunt marcate cu altă culoare (raster de gri), iar comentariile care privesc forma modificată a CPP sunt redate în notele de subsol, fără a afecta deloc cursivitatea lecturii, pentru cei care vor să citească doar pe forma în vigoare a CPP. Având în vedere incertitudinea legislativă cu care suntem „binecuvântați” în ultimii ani, analiza „în oglindă” (atât pe legea în vigoare, cât și pe legea viitoare) este singura soluție prin care o carte poate rezista mai mult de câteva săptămâni de la publicare.
De aceea, nu putem fi de acord cu afirmațiile dumneavoastră că aceste cărți „sunt inutile”, iar cumpărarea lor „reprezintă o completă lipsă de bani”.
Dacă sunteți nemulțumit de conținutul unor cărți, după cum știți, aveți posibilitatea legală de a le returna. Însă, criticile nefondate și chiar denigrarea muncii tuturor celor care contribuie la acele cărți, nu sunt acceptabile, din punctul nostru de vedere.
În final, mai precizez că lucrările pe care dumneavoastră le criticați nu sunt publicate de Editura Hamangiu, ci de colegii noștri de la CH Beck. Însă, discuția aceasta poate fi valabilă pentru orice altă carte juridică.

Doru Pădurariu,
Directorul Editurii Hamangiu}
Raul - Florin | 24.09.2019 13:04
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (4/0)
Detalii tehnice
Data aparitiei28 iun. 2019
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini1269
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata
Editiea 6-a
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 6 septembrie 2019 - Spiralat

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 6 septembrie 2019 - spiralat

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
49,00 RON