Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Procedura arbitrala. Editia a 2-a

Autor: Gabriel Mihai
ISBN/ISSN: 978-606-39-0531-5
35,00 lei
31,50 lei
Disponibilitate: In stoc

Elaborarea noului Cod de procedura civila a prilejuit indeplinirea cerintei deplin justificate de a se realiza o reglementare completa si convingatoare a arbitrajului, menita sa reliefeze mecanismul eficient si suplu al acestei modalitati alternative de solutionare a litigiilor.
 
Cartea a IV-a (Despre arbitraj) a noului Cod de procedura civila a urmarit sa aduca o serie de schimbari bine-venite la nivelul structurii textului legal, precum si clarificari necesare ale continutului conceptului de procedura arbitrala.

Codul de procedura civila actual se diferentiaza de vechea reglementare prin definirea arbitrajului drept o jurisdictie alternativa avand caracter privat, confirmand natura jurisdictionala a acestei proceduri. Totodata, Cartea a IV-a consacra, in premiera, un titlu distinct arbitrajului institutionalizat.
 
Reglementarea procesual-civila actuala instituie o noua filosofie in favoarea arbitrajului de drept privat, intrucat noile prevederi, dominate de spiritul liberalismului juridic, sunt mult mai adaptate exigentelor practicii actuale in privinta initierii, organizarii si desfasurarii arbitrajului.

Lucrarea Procedura arbitrala se doreste a constitui o oportunitate pentru cunoasterea detaliata si intelegerea optima a conceptelor esentiale ale arbitrajului si a tendintelor in materie, caracterizate prin accentuarea autonomizarii arbitrajului fata de instantele judecatoresti, restrangerea interventiei acestora in procedura arbitrala, corelativ cu largirea rolului arbitrilor si al institutiilor permanente de arbitraj.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 19 nov. 2019
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 214
Format 145x205 mm
Editie a 2-a
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Agenda Juristului 2020

 
39,00 lei 35,10 lei

Arbitrajul intern si international

Texte. Comentarii. Mentalitati
54,90 lei 49,41 lei

Solutionarea alternativa a litigiilor

Medierea conflictelor
25,00 lei 22,50 lei