Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Procedura arbitrala

ISBN/ISSN: 978-606-673-566-7
Pret de coperta: 29,00 RON
29,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Elaborarea noului Cod de procedura civila a prilejuit indeplinirea cerintei deplin justificate de a se realiza o reglementare completa si convingatoare a arbitrajului, menita sa reliefeze mecanismul eficient si suplu al acestei modalitati alternative de solutionare a litigiilor.

Cartea a IV-a (Despre arbitraj) a noului Cod de procedura civila a urmarit sa aduca o serie de schimbari bine-venite la nivelul structurii textului legal, precum si clarificari necesare ale continutului conceptului de procedura arbitrala.

Codul de procedura civila actual se diferentiaza de vechea reglementare prin definirea arbitrajului drept o jurisdictie alternativa avand caracter privat, confirmand natura jurisdictionala a acestei proceduri. Totodata, Cartea a IV-a consacra, in premiera, un titlu distinct arbitrajului institutionalizat.

Reglementarea procesual-civila actuala instituie o noua filosofie in favoarea arbitrajului de drept privat, intrucat noile prevederi, dominate de spiritul liberalismului juridic, sunt mult mai adaptate exigentelor practicii actuale in privinta initierii, organizarii si desfasurarii arbitrajului.

Lucrarea Procedura arbitrala se doreste a constitui o oportunitate pentru cunoasterea detaliata si intelegerea optima a conceptelor esentiale ale arbitrajului si a tendintelor in materie, caracterizate prin accentuarea autonomizarii arbitrajului fata de instantele judecatoresti, restrangerea interventiei acestora in procedura arbitrala, corelativ cu largirea rolului arbitrilor si al institutiilor permanente de arbitraj.

Procedura arbitrala

Detalii tehnice
Data aparitiei17 apr. 2015
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini220
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Arbitrajul intern si international

Arbitrajul intern si international

Texte. Comentarii. Mentalitati
54,90 RON 54,90 RON
Indisponibila
Mosteniri - Sinteza - Ciuca
Indisponibila
Dreptul succesoral - editia a 6-a - Florescu

Dreptul succesoral. Curs universitar - editia a 6-a

Contine grile conform noului Cod civil
50,00 RON 50,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Gabriel Mihai