Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Pachet Admiterea in notariat 2021

ISBN/ISSN: P-AN-21
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 185,00 RON
138,75 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Pachetul Admiterea in notariat contine:


1. Admiterea in notariat. Teste grila si sinteze teoretice
Editia a 7-a, revizuita si adaugita
Autori: Conf. univ. dr. Adina R. Motica, Oana-Elena Buzincu, Veronica Stan

ISBN: 978-606-27-1805-3

Reprezinta deja o traditie ca la sfarsitul unui an universitar si la inceputul verii, ce coincide cu  inceputul unei noi etape pentru absolventii facultatilor de drept, sa venim in sprijinul cititorilor nostri cu o editie revizuita a Admiterii in notariat. Teste grila si sinteze teoretice.

Materialul este structurat in trei parti principale care contin: fise teoretice de drept notarial pentru pregatire temeinica a concursului, teste grila in materia dreptului notarial, a dreptului civil si a dreptului procesual civil si modele recapitulative realizate dupa tiparul subiectelor de examen. Pe langa acestea, lucrarea include tematica si bibliografia examenului sau concursului privind dobandirea calitatii de notar public.

Odata cu aceasta noua editie autorii au extins conceputul de admitere in notariat, gandindu-se inclusiv la cei care sustin concursul de admitere in functia de notar public si au cel putin 6 ani vechime in functii de specialitate juridica, aducand asadar in atentia cititorilor deja consacrati, precum si a noilor cititori, o noua categorie de sinteze de Drept notarial, precum si revizuirea sintezelor deja existente conform recentelor modificari ale Regulamentului de aplicare a Legii notarilor publici si activitatii notariale nr. 36/1995, din noiembrie 2020, ale Statutului Institutului Notarial Roman, ale Statutului Casei de Pensii a Notarilor Publici si a altor acte normative cu incidenta in activitatea notariala. De asemenea, au adaptat grilele din cuprinsul celor doua sectiuni (Drept notarial) potrivit cerintelor examinarii, avand un grad de dificultate mai ridicat, inspirat si din practica, tocmai pentru a spori interesul spre particularitatile institutiilor indicate in tematica.
Uram spor la invatat tuturor candidatilor si mult succes la examenul de anul acesta!

 2. Legislatie notariala - actualizata 2021
Editie ingrijita de Conf. univ. dr. Adina R. Motica, Oana-Elena Buzincu si Veronica Stan

ISBN/ISSN: 978-606-27-1799-5
 

Lucrarea Legislatie notariala a fost conceputa ca un instrument de baza, de informare si de orientare intr-un domeniu aflat intr-o continua crestere, formare si transformare.
In acest sens, volumul Legislatie notariala reprezinta, pe de o parte, pasaportul legislativ de trecere in profesia de notar, deoarece se adreseaza in primul rand celor care se pregatesc pentru sustinerea examenului sau concursului privind dobandirea calitatii de notar stagiar, urmand indeaproape liniile tematicii si bibliografiei pe care candidatul trebuie sa le respecte. Pe de alta parte, constituie si o linie de pornire pentru cei care se pregatesc pentru examenul de definitivat, pentru studentii facultatilor de drept sau pentru profesionistii interesati de dreptul notarial, care pot regasi in cuprinsul cartii, pe langa actele normative mentionate in tematica si bibliografia examenului sau concursului privind dobandirea calitatii de notar stagiar, si alte acte strategice in domeniu.

Ca elemente de noutate, aceasta editie include Hotararile Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania nr. 32/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului de schimbare a sediilor birourilor notariale, nr. 67/2018 privind Regulamentul de desfasurare a stagiului de pregatire profesionala a notarilor stagiari, nr. 61/2020 privind aprobarea Statutului Casei de Pensii a Notarilor Publici din Romania si nr. 58/2020 privind aprobarea Statutului Institutului Notarial Roman, Hotararea Guvernului nr. 295/2021 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitara a dispozitiilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, precum si pentru stabilirea formei si continutului actelor de identitate, ale dovezii de resedinta si ale cartii de imobil, respectiv capitolul privind „Constatarea desfacerii casatoriei prin acordul sotilor de catre ofiterul de stare civila” din Metodologia cu privire la aplicarea unitara a dispozitiilor in materie de stare civila, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 64/2011.

Legislatie notariala este tiparita in format A5 (145x205 mm), pe hartie ofset.
Detalii tehnice
Data aparitiei01 iul. 2021
Categorie generalaVariae
Numar pagini600 / 600
Alti clienti au cumparat si