Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul la mostenire in Codul civil. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-18-0280-7
Editura: C.H. Beck
Pret de coperta: 69,90 RON
69,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Prezenta lucrare analizeaza problematica dreptului la mostenire, de o maniera comparativa, prin raportare atat la dispozitiile Codului civil in vigoare, cat si la cele ale Codului civil de la 1864, venind astfel, credem noi, in sprijinul studentilor de la facultatile de profil, teoreticienilor si practicienilor dreptului. A fost aleasa aceasta metoda de prezentare a materiei mostenirilor, intrucat dispozitiile vechii reglementari vor mai prezenta utilitate o perioada semnificativa de timp de acum inainte, mostenirile deschise anterior datei de 1 octombrie 2011 fiind guvernate, in virtutea principiului tempus regit actum, de regulile acestuia. In temeiul acestui considerent, s-a incercat relevarea noutatilor aduse de Legea nr. 287/2009 in materie.

In lucrare sunt identificate unele insuficiente ale dispozitiilor Codului civil in vigoare, cu incidenta in materia mostenirilor si, intr-o oarecare masura, sunt propuse anumite remedii ale acestora. Aceasta editie este completata cu aspecte care, la momentul aparitiei primei editii (februarie 2012), nu au fost avute in vedere. Ea reflecta, in egala masura, si conceptiile doctrinare, exprimate intre timp in acest domeniu de interes, aduce noi argumente in sustinerea anumitor puncte de vedere, consolidandu-le, si renunta (in foarte putine cazuri, insa) la unele opinii mai putin argumentate in favoarea altora.

Lucrarea in discutie, cu siguranta perfectibila, constituie un instrument util pentru practicienii si teoreticienii dreptului, pentru studentii facultatilor de profil, precum si pentru orice cititor interesat de aplicatiile practice ale dreptului la mostenire.

Detalii tehnice
Data aparitiei06 dec. 2013
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini400
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Tratat de drept comercial roman - Carpenaru

Tratat de drept comercial roman

editia a 5-a actualizata
159,00 RON 159,00 RON
Indisponibila
Codul muncii. Legea dialogului social si 14 legi uzuale

Codul muncii. Legea dialogului social si 14 legi uzuale, ed. 33 (act. 17.09.18)

Cuprinde extrase relevante din hotarari ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene - editie ingrijita si adnotata de Marius Eftimie
25,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Ilioara Genoiu