Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul civil al familiei

Raporturile nepatrimoniale. Curs rezumat, spete si practica judiciara
ISBN/ISSN: 978-606-673-642-8
Pret de coperta: 30,00 RON
30,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Elaborarea acestei lucrari are un scop strict didactic si anume acela de a pune la dispozitia studentilor „de la drept” un material de lucru pe care acestia sa il utilizeze pentru pregatirea lor, in special pentru dezbaterile care au loc in cadrul activitatii seminariale, dar si pentru pregatirea examenului.

La elaborarea sa, am avut in vedere in principal Cartea a II-a – Despre Familie (art. 258-534) din Codul civil, precum si unele acte normative care reglementeaza anumite institutii de Dreptul familiei (Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila s.a.).

Dar lucrarea Dreptul civil al familiei nu are un caracter pur teoretic – asa cum rezulta din chiar insusi titlul sau – ci ea are si un nuantat caracter practic, prezentand, pe de o parte, unele „spete” create pentru a face legatura cu notiunile teoretice explicate, solicitand studentilor solutiile concrete la spetele respective, iar pe de alta parte, au fost incluse si unele solutii apreciate a fi mai semnificative din practica judiciara, publicate pe portalul unor instante, in Monitorul Jurisprudentei etc., spre a fi analizate si discutate cu studentii in dezbaterile seminariale.

Si pentru ca aceasta lucrare urmeaza a fi utilizata de studenti pentru pregatirea lor, in special la activitatile seminariale, dar si pentru verificarea ulterioara a informatiilor asimilate, in cuprinsul sau au fost incluse si intrebari de verificare a cunostintelor, destinate fixarii notiunilor de drept prezentate.

Desi lucrarea Dreptul civil al familiei, are un caracter strict didactic, fiind destinata studentilor „de la drept”, aceasta nu inseamna ca ea nu poate fi utilizata si de practicieni si chiar de teoreticieni ai dreptului, mai ales ca, ea contine practica juridica cea mai semnificativa din domeniul raporturilor nepatrimoniale de familie, dar si pentru ca in continutul sau sunt prezentate problemele esentiale de ordin teoretic, corespunzator institutiilor juridice tratate.

Detalii tehnice
Data aparitiei02 iul. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini256
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Noul Cod de procedura penala si Legea de punere in aplicare. Actualizat 25 septembrie 2015

Noul Cod de procedura penala si Legea de punere in aplicare. Actualizat 25 septembrie 2015

corespondenta cu reglementarile anterioare, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
14,40 RON